A mákos guba miért hizlal annyira? :s
Sokan vanília pudingot használnak fel ehhez az meg jobban hizlal mert a pudingporok gyárilag cukrozottak. Persze lehet kevesebb kalória is ha mondjuk valaki diabetikus pudingot használ fel erre, vagy tej esetében zsírszegényt, és mondjuk a sima fehér kifli helyet rozs kiflit használ fel és cukor helyett édesítő szert.
Én nem ettem így mert utálom a mákos gubát alapjáraton is, de egy ismerősöm kipróbálta ezzel a módszerrel és mondta hogy nem rossz.
Nem hízlal?
2 kifli: 280 kalória kb.
1 dl tej: 50 kalória kb.
3-4 dkg mák: 170 kalória kb.
2-3 dkg cukor: 100 kalória kb.
Ez 600 kalória. És lehet több a tej, több a mák, több a cukor:D
Első válaszoló: De jó neked, hogy utálod a mákos gubát, bárcsak én is utálnám, de az egyik kedvencem.. :D Az a módszer jónak tűnik amit az ismerősöd alkalmazott, köszönöm a választ, kifogom próbálni!
Második válaszoló: Hát úgy értettem, hogy magukban nem hizlalnak vészesen az összetevők, de így együtt látva részletekben miben mennyi a kcal, hát tényleg nem túl szerencsés.. :s Köszi, hogy leírtad az adatokat!
Én mondjuk nem eszek ilyeneket, de nálunk a családban a többiek igen, nekem Anyukám így szokta elkészíteni.
Egy átlagos tepsiben kb 13-15db fehér kifli, 1liter 2.8/tej, cukor bőven, mák, vaniliáscukor,
A tepsi kiolajozza, majd megszórja zsemlemorzsával. A cukros tejjel leöntött kiflit rétegezi a tepsibe, megszórja 1cs. vaniliáscukorral, majd mákkal utána megint egy vékony sor tejes kifli, utána meggylekvár, majd megint tejes kifliszósz, mák, és rá egy vékony meggylekvár
Vanaliapudinggal szokták enni, nyáron vaniliafagyi.
Az illata mindig isteni, átjárja az egész lakát, ilyenkor rohanok be a szobámba, még csak ne is érezzem, majd vacsora után már csak az üres tepsi marad, szóval hízlal nagyon.
Mert tejes, lisztes sz.ar azért.
A tejből elhagyod a cukrot? És a cukormentes tejnek mekkora az inzulinszint emelő hatása, avagy inzulin indexe megmondanád kérlek? Szóval nagy, szóval ugyan úgy cukorbeteg és hájas leszel tőle. Na ez a lényeg.
Már nem azért, de megfelelő étrend és életmód mellett, ez is belefér. Az előbb ettem meg egy nagy tállal porcukorral és a kockák köszönik, jól vannak a hasamon.
Nem rendszeresen, de félévente egyszer ha nagyon szereted belefér.
Sajnálom az offot, de muszáj volt leírnom, akkor is ha régi kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!