Ha megszokod, hogy semmit nem cukrozol, és utána eszel egy szelet sütit, akkor utána nem kívánod sokkal jobban az édeset?
Figyelt kérdés
2013. márc. 21. 16:58
1/8 anonim válasza:
Valószínűleg de, van aki igen.
És van aki meg rosszul lesz tőle.
2/8 anonim válasza:
És van akinek olyan gyomorgörcse lesz, hogy azt is megbánja, hogy rá nézett arra a sütire.
3/8 anonim válasza:
Ez így túl általános. Nem mindegy, hogy mondjuk semmilyen édeset nem eszünk vagy csak a szigorúan vett ipari cukrot hagyjuk el, s mióta van ez az egész, milyen a testünk működése, mennyire vagyunk egészségesek, illetve alapból édesszájúak vagyunk-e, illetve vágytunk-e a sütire vagy rég elfeledtük, hogy olyan is van és nem kívánjuk többé...
Nekem valószínűleg nem okozna semmit, mivel én elég koncentrált nem ipari cukrot eszem (méz, aszalt gyümölcs).
De ha nem ettem édességet egy ideje, akkor egy kicsitől megjön a kedvem (ami igazából el se ment).
4/8 anonim válasza:
Embere válogatja ! Én például havi egyszer nagyon megkívánom a süteményt. Azonkívül sosem eszem se csokit se cukrot .Mindig nagyon sok édesség van itthon így a pici fiam megszokta és mostanra ő is csak kb két hetente jár rá .
5/8 anonim válasza:
Aki elhagyja a cukrot, és csak természetes édességeket eszik (pl. gyümölcs), a teát keserűen issza, a mézzel, aszalt gyümölcsökkel is nagyon óvatosan bánik stb., annak hosszú idő alatt megváltozik az ízérzése, és a kevés cukrot is nagyon édesnek érzi majd. Hogy mit kíván jobban, az ízlés kérdése, de hosszú süti-nemevés és cukor mellőzés után egy hagyományos cukros étel nagyon-nagyon édesnek hat, és nem esik igazán jól. Tapasztalat.
6/8 anonim válasza:
Van benne valami, amit az előző mond... Én ugyan mindig is édességeztem (most próbálom kicsit leépíteni, majd meglátjuk), de cukrot már nagyon keveset ettem az utóbbi időben. A méz és sok gyümölcs, amit eszem, ugyan nagyon édes (többnyire nem is magában fogyasztom őket), de én is észrevettem, amikor nagyritkán kapcsolatba kerültem készételekkel vagy cukrászdabeli sütikkel, hogy a normál ember édességei erősen cukrosak, nekem már sokszor kellemetlen mértékben.
7/8 anonim válasza:
a kettővel előttem szóló mondanivalóját erősítem meg én is, annyival kiegészítve, hogy az édes és a sós fogyasztás kb. egyformán erősödik. Ha valaki fokozottan kívánja, fogyasztja az édeset, végül több sósat is kíván, és fordítva.
8/8 anonim válasza:
Én hónapok óta nem eszem cukrot, meg készételeket, de édesítőt használok, viszont azzal is ritkán készítek igazi édességet, inkább csak a teába/kávéba kell. Sajnos nagyon sokáig voltam édességfüggő, ezért ha egy kis csoki, vagy bolti édesség lecsúszik, azonnal visszajön a késztetés, hogy magamba tömjek egy csomót, úgyhogy párhavonta egyszer telezabálom magam ilyesmivel. Tudom, hogy nem jó, de még így is sokkal kevesebb cukrot eszem, mint régen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!