Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » 1000kcal akkor is kevés ha...

1000kcal akkor is kevés ha egyáltalán nem sportolhatok? (betegség miatt)

Figyelt kérdés
2013. márc. 1. 19:50
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlen. Viszont annyira lelassul az anyagcseréd, hogy X hónap múlva amikor normál adagokat eszel újra, minden zsírba megy vissza.
2013. márc. 1. 19:53
 2/8 anonim ***** válasza:

Az előttem szólónak nincs igaza, ha jól csinálod a következőket:

- zöld teát igyál

- kávé, koffein segíti az anyagcserét! ha szereted a kávét, nyugodtan igyál, csak ne cukrozd, max édesítőzd, és került a tejszínt tejet is.

Ezt az 1000 kcalt próbáld így elosztani:

- 250 kcal reggel

- 50-100 tízórai

- 400-450 ebéd

- 50 uzsi

- 200 vacsi

szóval egyenletes legyen. És napi 5ször egyél, ez is pörgeti az anyagcseréd!! ezt az 1000 kcalt napi 5 étkezésre oszd szét!

50 kcal pl egy kis doboz sali vagy 1 alma 1 körte stb.

az előttem szólónak nincs igaza, ugyanis én volt hogy kb 1-1,5 hónapig 400-500 kcalon éltem, és utána FOKOZATOSAN emeltem a kcal számot...

a diéta utáni 1. héten pl 600 kcalt ettem

utána héten 650-700 kcalt

és így fokozatosan. hetente kb. 100-al emeltem és SEMMIT NEM HÍZTAM VISSZA. A lényeg hogy ha huzamosabb ideig 1000 kcalt eszel a diéta után ne egyél rögtön 1800-2000-et!! Hanem te is fokozatosan emelj hetente +100 kcal és akkor nem jön vissza.

2013. márc. 1. 22:37
 3/8 anonim ***** válasza:
39%

Kalóriaszámlálás. A kedvencem :D

Ha zöldségeket, húsokat, gyümölcsöket eszel akkor minek számolgatod a kalóriákat? Normális kaják mellett nem hízol el.

Hamburgernek a kalóriatartalmát számolni kell, de még ha számolod akkor is hízhatsz tőle.. ugye írtam, hogy NORMÁLIS kaják. Egyél minőséget, Qualiti nagy Q-val.

2013. márc. 1. 22:56
 4/8 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. 2. válaszoló nagyon sokat segítettél :D persze megy mind hármótoknak a zöldkéz. és azt is köszönöm, hogy nem durrogtatok le az 1000kcal miatt :)
2013. márc. 2. 08:02
 5/8 anonim ***** válasza:
Nem tudom, ki állapította meg a szükséges kalóriaértékeket, de Indiában és Délkelet-Ázsia nagy részében 500-800 kalóriát fogyasztanak naponta. Nem éheznek, nem épülnek le fizikailag, csak soványak.
2013. márc. 3. 08:55
 6/8 anonim válasza:

Kedves #5!

Forrást is tudsz felmutatni az állításodhoz? Wikipédia szerint India 20% túlsúlyos és terjed mivel könnyen elérhető az olcsó étel.

2013. márc. 5. 15:05
 7/8 anonim válasza:

Igen! Szerintem akkor jársz a legjobban, ha megkérdezel egy szakembert, egy dietetikust. Minden embernek van egy alapanyagcseréje, ami az alapvető létfenntartáshoz kell az embernek, ez több dologtól is függ. Ha fogyni szeretnél akkor pl. csináltathatsz személyre szabott étrendet is és akkor nem kell számolgatnod a kalóriákat csak azt kell elkészíteni és enni ami az étrendben van. Ennek az is az előnye, hogy ez NEKED készül és olyan ételeket tartalmaz amit szeretsz, nem kell lemondanod semmiről max. kevesebbet vagy ritkábban eheted a csokit, sütit. és még egy nagy előnye van a személyre szabott étrendnek, minden vitaminból és tápanyagból a megfelelő mennyiséget tartalmazza, ezért sokkal egészségesebb, mintha csak számolgatod a kalóriát.

Fontos azt is tudnod, hogy az túlsúlyosak 75%-a azért nem tud fogyni, mert az alapanyag szükségletük alatti kalóriát visznek be a szervezetbe.

2013. márc. 7. 13:32
 8/8 anonim ***** válasza:

Akkor a dietetikát hírből sem ismerő népcsoportok, akik ma is egészségesen, túlsúly nélkül élnek, naaagyon okosak lehetnek. Biztos van egy számológép a fejükben és állandóan az ideális kalóriabevitelt figyelik tudat alatt.

Vagy az idétlen kalóriamítosz csak a 'szakemberek' (dehogy szakemberek, a dietetikusok szövetsége inkompetens holdkórosok nevetséges gyülekezete) nevetséges kis elmélete, ami sajnos igen erős tévútra terelte az embereket, és ez meg is látszik az egészségükön.

2013. márc. 7. 22:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!