Ahány helyen olvasom, mindenhol azt írják, hogy ha valaki fogyni akar, akkor ne egyen túrót sem, mert az hízlal. De a szálkásító diétánál meg az van, hogy sok fehérjét, köztük túrót kell enni. Most akkor az hízlal, vagy szálkásítani lehet vele?
Egyél nyugodtan túrót, de soványat (félzsírosat is lehet, de csak alkalomszerűen). Nézd meg, hogy jó legyen a fehérje-szénhidrát aránya (fehérje legyen benne jóval több, mint a szénhidrát). Ráadásul ha túrót eszel, utána nem leszel rögtön farkaséhes, jól eltelít.
Uzsonnára, vacsorára teljesen jó.
(Persze úgyis lesz, aki majd jön és mondja, hogy milyen káros...)
2013. febr. 4. 23:33
2/25 anonim válasza:
Attól függ mennyit mozogsz mellé. Ha csak fekszel akkor nyilván 20deka is hízlal, ha meg dokkmunkás vagy akkor ehetsz 2kilót is és az sem. Ugyanis nem feltétlenül a kaja hízlal, hanem az ha nem mozogsz,
2013. febr. 5. 00:47
3/25 anonim válasza:
mint minden etel, kis mennyisegben nem hizlal, nagy mennyisegben meg igen. mielott szalkasitasz meg ilyesmi, nem art tisztaban lenni olyan alapfogalmakkal mint a kaloria, napi energiaszukseglet stb...
2013. febr. 5. 03:32
4/25 anonim válasza:
A tejtermékekben lévő növekedési hormonok ahogy a borjakra, úgy ránk is hatással vannak, és ez a zsírraktározásnak kedvez. Ezt hízlalásnak neveznéd?
2013. febr. 5. 08:50
5/25 Robi.88. válasza:
Tápharcmuvesz ha ez igaz amit nem vonok kétségbe mert nem jártam utana akkor miért esznek a testépitok általában este sovány túrót? Rengetegen javasolják.
2013. febr. 5. 10:28
6/25 anonim válasza:
Mert finom.
Mert ellátja a testüket lassan felszívódó fehérjékkel és
mert azok a hormonok a növekedést segítik, a raktározást, ami nekik jó. Igazából a testépítőknek jó a tej, bár nyilvánosan cicatápnak van kikiáltva, nem véletlen hogy a túrót és a tejsavó proteint szeretik. Ezek mind tejtermékek és megőrzik a tej jellemzőit, például a hormontartalmat. Persze ki van kiáltva a tejcukor rossznak, emiatt nem isznak tejet. Ez egy jól hangzó kamu, amivel a tejet kerülendőnek lehet tekinteni, de a tejproteint, savanyított túrót már lehet enni. Ez szépen és jól hangzik :)
2013. febr. 5. 10:50
7/25 anonim válasza:
Utolsó, azért, mert a testépítők sok más egészségtelen dolgot is megesznek. A testépítés mint olyan, nem egészsséges. Azért tartják amúgy (ők) a túrót a legjobb esti kajának, mert elnyújtott felszívódású fehérje, és mint tudjuk, a fehérje pár óra alatt ürül, pôtolni kell, de ez éjjel nem történik meg. Hát nem tudom... A laktóz eleve gátolja a fehérje felszívódását, ezért nem értem, miért kellene tejtermék a fehérjebevitelhez. A tehéntejet meg végképp nem értem. Fehérjetartalma gyakorlatilag nulla, 1,5 zsírtartalom alatt nem szívódik fel a kalcium, ami amúgy is csak 21éves korig épül be a csontokba, utána csak szinten tartani lehet. Zsírtartalom miatt meg minek inni valamit? Tojást, húst, halat, zöldet kell enni, meg olajos magokat, kókuszolajat, stb. Én mondjuk húst heti 2x eszem csak. Nekem ez vált be.
2013. febr. 5. 10:51
8/25 anonim válasza:
Robinak szántam Táp., nem Neked.
2013. febr. 5. 10:52
9/25 Robi.88. válasza:
A feherjeket nem tejbol hanem tejsavobol csinaljak ami nem ugyanaz. A testepitok vizzel isszak meg a feherjet és nem tejjel. Szálkásitasnal is fogyasztanak turot. Amugy mi egészségtelen a testepitesben szted? :) sztem nem az én edzek és egészséges vagyok. A tojásnak a husoknak altalaban onmagukban eleg magas a zsir tartalma is és rohadt draga lenne csak abbol bevinni a megfelelo menyniségu feherjet mert napi 2-3g\testtömeg kg-ot kéne megenni ha kondizol és sztem eléggé meg is terhelné a gyomrodat napi 1.5-2 kg hus.
2013. febr. 5. 11:08
10/25 anonim válasza:
Hát, az élet nem olcsó.
A húsoknak, tojásnak magas zsírtartalmuk van? Ha valóban magas lenne a zsírtartalmuk, akkor nem kéne kiló rizst megenni melléjük, mert zsírból is fedeznék a kalóriaigényüket. Az a helyzet, hogy a testépítők körében általában él a zsírfóbia, eleve egy olyan életmód ami óriási kalóriabevitelre és nagy izomtömeg felépítésére törekszik már eltávolodik az egészségestől. Ha mellette még olcsó fehérjét is fogyasztanak (a tejsavó részemről még mindig közel azonos a tejjel, attól hogy sajtként vagy túróként bizonyos fehérjéket, anyagokat kiszedtek belőle, a tejsavóban is jelentős hormontartalom maradhat).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!