Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jól számolom, ennyi a kalóriáj...

Jól számolom, ennyi a kalóriája? :O

Figyelt kérdés
Most kezdem a kalóriaszámítást, aki ebben jártas, attól segítséget szeretnék kérni! 2 szelet fehér kenyeret amit kenő májassal vékonyan megkentem, és tettem rá kb. 0.5 dkg trappista sajtot, annak kb 1200 körül van a kalóriája?

2012. dec. 3. 06:54
 1/6 anonim ***** válasza:

A két szelet kenyér NEM mértékegység, de ha feltételezem, hogy egy szelet 100 g, akkor a két szelet kb 500 kcal lehet. De nem mindegy, hogy milyen nagy a szelet, milyen vastag - mert adott esetben akár a duplája is lehet ennek.

A "vékonyan megkentem kenömájassal" szintén nem számolható mennyiség, ezen kivül a kenömájasok közt is nagy a különbség - erre semmit nem lehet mondani.

A trappista sajt meg kb 180 kcal - mellesleg ez az egyetlen konkrét adat.

A feltételezett 200 g kenyér + 50 g sajt együtt kb 700 kcal körüli érték, de lehet akár 1200 is, ha vastag szelet kenyereket vettél.

Ha kalóriákat akarsz számolni, akkor feltétlen szükséges - legalább is eleinte, hogy PONTOSAN lemérd az élelmiszerek súlyát, mert anélkül semmit sem lehet mondani.

2012. dec. 3. 07:58
 2/6 anonim ***** válasza:

Neeeem, annyi biztos nincs!

Olyan 500 körülire tippelném, persze ez lehet kevesebb is.

Én két kiflit szoktam enni, májkrémmel, és az olyan 470 körül szokott lenni, neked ez a sajt miatt több kicsit, de akkor sincs ezer felett, az kizárt!

2012. dec. 3. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Nincs mérlegem, így sajnos csak így megy! Vagy nem megy! :) De, inkább nem megy! :) Mindegy, odafigyelek! :) Köszönöm a válaszaitokat!
2012. dec. 3. 10:57
 4/6 anonim ***** válasza:

ha ezt én ettem volna, akkor nekem kb. 500 kalória jött volna ki.

persze nem tudom, hogy te mekkora szelet kenyereket vágtál.

2012. dec. 3. 11:46
 5/6 anonim ***** válasza:

Egy grammpontos konyhai mérleg 3-4000 Ft.

Ha komolyan gondolod az egészet, érdemes rá beruházni.

2012. dec. 3. 16:23
 6/6 A kérdező kommentje:
Szeletelt kenyérről volt szó, és igen, érdemes beruházni rá! :) Inkább akkor folytatom, ha már megvan! Biztos, ami biztos!
2012. dec. 5. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!