A nyers krumpli az hízlal?
Nem hízlal, legalábbis nem jobban, mint pl. a rizs.
Ha nyersen eszed, vigyázz, hogy semmilyen zöld része ne maradjon rajta, mert az mérgező. Továbbá a nyers krumpli(-lé) vízhajtó hatású, és szorulást is okozhat.
Gugliba keress rá: nyers burgonya.
Inkább héjában főzd meg. :)
Nyersen/hőkezelve ugyan olyan mennyiségű káros lektin tartalma van, héjával együtt még több.
A keményítő nem könnyen emészthető, de nyersen, hőkezelve is megemésztjük, és kiváltja a nagy vércukor emelkedést, inzulinszint emelkedést.
köszi mindenkinek
hát nem ez lesz a fogyi zöldségem, pedig finom
Nagyon finom, tudom :(
És a kenyér is baromi finom, a különböző tejes ételek, és az édességek is :( Óó, hogy ne tudnám..
De miután megismertük ezeket az ízeket, vágyunk rájuk meg kell próbálni helyettesíteni másokkal, hasonló de egészségesnek tekinthető ételekkel. Nem tudom hogyan szoktad enni a krumplit, de pürét lehet készíteni paszternákból, nagyon finom, fehérrépához hasonló zöldség. Figyelni kell rá, hogy a zöldségek bármilyen egészségesek, nem egy könnyen emészthetők. A burgonyában a keményítőt megemésztjük, nem puffaszt (vannak emészthetetlen, mérgező fehérjéi ez más kérdés) viszont az emészthetetlen rostokat tartalmazó, alacsony ch tartalmú zöldségek tudnak puffasztani rendesen. A kínaiak melegítő hatású (emésztést segítő) fűszerekkel készítik, gyömbérrel, sok fokhagymával. Rögtön ízesebb is. Ezt azért írom le, mert nálunk gyönyörűen összeillett a tapasztalat, és utána az intelem amikor rákérdeztem szakértőnél :)
Persze ha a paszternákról olvasol az interneten az ilyen hatásokat simán elfelejtik leírni :) Na mindegy, erre vannak a jó emberek, adnak elkészítési tippeket is :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!