Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » "Kevesebb" testsúlyból nehezeb...

"Kevesebb" testsúlyból nehezebb leadni, ez igaz? Fogyni szeretnék!

Figyelt kérdés
Van egy ismerősöm (lány), aki kb. 90 kilo volt, és egy év alatt lefogyott 50-re. Irigylem nagyon az akaratereje miatt. Én 58 kg vagyok ( és 175 cm magas ) és kb. 5 kilot szeretnék fogyni, de mindig feladom, és úgy érzem, nehéz. Igazából nem tudom mit tehetnék. Mindenki szerint pont jó alakom van ( a melleim is elég nagyok, ahhoz képest, hogy nem vagyok duci ). Mégis iszonyatosan zavar, hogy szinte minden súlyfelesleg a csípőmre megy. A kezeim is nagyon vékonyak, a lábammal sincs különösebb gond, ezért is zavar nagyon, hogy minden egy helyre megy. Miket egyek, mennyit sportoljak, hogy leadjak a hasamról ? ( tudom, hogy valószínű a mellemből is lefog menni, de már az sem érdekel ) Mindenfélét olvasok, de minden ellent mond a másiknak, az sem jó, ha túl keveset eszik az ember, és amúgy is utálok koplalni. De mégis mi lenne az ideális ételfogyasztás egy napra ? Szeretnék feszesebb is lenni, de nem tudom milyen gyakorlatokat alkalmazzak, erre is várok válaszokat. Köszönöm 18/L
2012. nov. 23. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Egészségesen kell élni, ennyit lehet tenni.

Kerüld a szénhidrát dús ételeket (rizs, krumpli, gabonák) és a tejtermékeket. 1-2 hónap múlva egészen biztos hogy látványos eredménye lesz.

Fogyassz bátran halakat, húsokat, zsírokat, zöldségeket! Ha nagyon édesség vagy hasonló kell, én preferálom alapanyagként a magliszteket (pl. lenmag liszt) a kókusz reszeléket, xilitet mint édesítőt, esetleg mézet. Ezekből már kakaó porral / nélküle kis gyümölccsel krémet, piskótát lehet sütni.

2012. nov. 23. 13:04
 2/9 anonim ***** válasza:

Szerintem fussál. Az a legjobb, mindenhol formál. A 175 centidhez tényleg ideális a 58 kiló, de mivel mondtad, hogy csípő és hasra megy, ezért alma típusú lehetsz. Van egy ismerősöm, ő is tök gebe, csak hasra és oldalra hízik.

Mozgasd meg magadat és kerüld a cukrot+finomlisztes ételeket, mert ezek emelik a has-csípő körtérfogatot.

30N

2012. nov. 23. 13:10
 3/9 anonim ***** válasza:
0%

A futás a modern sporttudomány nem dogmatikus ága szerint csak káros, de semmi haszna nincs. Kivétel ez alól a rövidtávú (HIIT) futás edzés.

De általánosságban, a sok futás csak káros. És össze sem hasonlítható a komoly, egészségfejlesztő edzésekkel mint pl. a Jóga, Taichi, QiGong..

2012. nov. 23. 13:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Nekem van egy sokkal egyszerűbb és hatásosabb javaslatom: cseréld le a tükrödet, vagy ha a tükröd jól működik, akkor a gondolkodásodat.

Az ideális súlyod 175 cm-hez kb. 65 kg lenne, +/- 5 kg. Ha te az 58 kilóból akarsz 5 kilót leadni - hát még szerencse, hogy nem sikerül. Nem tudom, mi megy a csípődre, mert súlyfelesleged az nincs... Viszont a nőknél normális, hogy szélesebb a csípőjük, mint egy kamaszlánynak.

A feszesedéshez fáradj el egy edzőterembe.

Az ismerősödet meg ne irigyeld, 24 kiló lett volna 1 év alatt az, amit még maradandó károsodás nélkül elviselt volna a szervezete.

2012. nov. 23. 13:52
 5/9 anonim válasza:

Szia ! :)

ne hallgass senkire, ha eldöntötted, hogy akarsz magadon változtatni tedd ezt !

Énis a te cipődbe jártam járok még mindig, de már látom a változást. 173 cm vagyok 62 kg-s voltam, most nemtudom mennyi lehetek, de mielőtt beleválgtam volna az életmódváltásba csináltam magamról képeket, és szemmel látható a változás.

Én futok hetente 2x-3x, nem eszek édeset (max. gyümölcs, joghurt), ebédre mindig husit, sok sajt, sonka, csak ásványvíz. A különbség 2 hónap után látható. És igen kevesebb súlyfeleslegből nehezebb fogyni.

2012. nov. 24. 13:02
 6/9 anonim ***** válasza:

nem eszek édességet, csak joghurt.. ami jobban zsírosít mint bármilyen cukros szemét :)

Ne is hallgassatok senkire, fussatok ma már vannak sikeres térdműtétek, nem is szokás ám okosan dönteni. Vegyünk fel hiteleket, tegyük tönkre a testünket, úgy is meghalunk egyszer nem mindegy?

2012. nov. 25. 15:41
 7/9 anonim válasza:

természetesen zsírszegény joghurtot értettem ez alatt

ezzel az erővel meg ne gyalogolj, mert elkop a térded.... -.-

2012. nov. 25. 17:01
 8/9 anonim ***** válasza:

Jól van, gúnyolódj csak Szívem.

Csakhogy ÉN nem a tévén bámulom a danon agybutító reklámjait, hanem azzal foglalkozom hogyan éljek én, vagy te cukorbetegség meg rák nélkül, akár 90-100 évig, anélkül hogy fejenként fenntartsunk egy patikát, vagy egy fél gyógyszergyárat!

Azokat a mozgásformákat tanulmányozom, amelyekkel erős lehet a tested és nem fogsz 50 évesen térd protézisért sorban állni, tudod?

Gúnyolódj csak, mert én tisztában vagyok vele hogy a futás milyen káros. Tudod, ha a futó okosok nem fél órán, órán át futkosnának hanem 5 perces HIIT futóedzést csinálnának hetente 2x, elmennének Taichizni vagy Jógázni hetente még 2 napot, akkor már értelmesebben jártak el mint az emberek 60-80%-a, akik futkosnak, zumbáznak vagy az éppen divatos elektromos, rezgetős agyfolyáson pazarolják az idejüket, vagy éppen az egészségüket.

Lehet tanulni is abból amit írok, nem csak ironizálni, de köszönöm a reakciót, én is tanulok..

2012. nov. 25. 17:36
 9/9 anonim válasza:

hm... oké :)

mesélj nekem milyen mozgásformákat tanulmányoztál ? melyek azok amitől nem lesz protézisem ?

2012. nov. 25. 21:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!