Létezik, hogy ennyi, vagy csak elírás?
Sparban vettem fagyasztott kukoricát (átlátszó zacskós, címkés.)
100 g:
102 kcal
fehérje 6,7 g
szénhidrát 7,23 g
zsír 0,4 g
Majdnem mindnek 17-22 g körül van a ch, az Aldiban van olyan, aminek 10 g... Nekem ez a 7,23 kevésnek tűnik, meg ezekből akárhogy számolom, nem jön ki 102 kcal...
Létezik. Most random megnéztem három kalóriatáblázatot, 100 és 120 / 100gr közötti értékeket találtam fejtett kukoricára, erre is emlékeztem, ahogy olvastam a kérdést.
A 102 kcal azért nem jön ki, mert zöldség révén jelentékenyebb rosttartalma is van, szénhidrát + fehérje grammonként 4 kcal, összesen felfelé kerekítve kb 60, és hozzá 8kcal/grammal számolva kemény 3.2 gramm zsír.
(Amúgy nem teljesen mindegy, hogy 100, 110 vagy 120? Én is szeretek pontosan számolni, de 20 kcal ide vagy oda, igazán nem számít.)
Köszi a választ!
Tul.képp mind1 nekeme is, persze, nem azon múlik, igazából csak a szénhidráttartalmon lepődtem meg, hogy lehet, hogy egyharmada az átlagos kukorica ch értéknek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!