Egy db. kakaós croissantban hány g szénhidrát van?
Pékségből vettük.
Azt hol tudom kiszámolni hogy hány g szénhidrátra van szüksége a szervezetemnek egy nap? Mennyit szabad enni a fogyókúránál?
fontos lenne megszokni, hogy a "mennyi szénhidrátra van szüksége a szervezetnek" és a "mennyit szabad enni" két nagyon különböző fogalom.
mert ha engem kérdezel, nem "szabad" enni, viszont szükség van rá. de amire szükség van, azt előállítja a szervezet, a pluszban bevitt keményítő, cukor pedig mondhatom, hogy egyértelműen káros. és fölösleges.
egy ismeretlen pékség, ismeretlen méretű, tömegű, összetételű süteménye ismeretlen. bármekkora ch mennyiség is volt benne, a keményítő inzulinszint emelő képessége miatt a zsírosodásnak kedvez. energia tartalomtól függetlenül, mivel nyilván nem 1-2 elhanyagolható grammról beszélünk.
továbbá hogy ezeket a péksütiket el tudják adni, a leggusztustalanabb ízesítő vegyszereket, manipulált zsírokat adják bele, amelyek a leglassabb öngyilkosság szükséges hozzávalói.
nem emberi étel, nem hogy fogyókúránál, egyszerűen semikor sem kellene enni. volt és van is élet ilyen hulladékok nélkül, sajnos akármilyen finomak, ez a választás betegségekhez, elhízáshoz vezet.
lehet dönteni, esetleg meg lehet próbálni nagyon mértéktartónak lenni, és akkor többnyire amiket írtam értelmüket veszítik, hiszen senki sem hízik el havi egy süteményezéstől.
és mi a mérték, Kedves Harmadik?
a minden 3. elhízott nő akit látok, vagy minden 3.4. zsíros kisgyerek, akit látok? ez mértékletes?
a szénhidrát fogyasztásra egyértelműen visszavezetett szív-érrendszeri betegségben meghaltak száma mérsékletes?
a cukorbetegek és a közeljövőben gyógyszeres kezelést kapó inzulin rezisztensek száma úgymond mérsékelt?
Ezt a "szénhidrátot előállítja a szervezet" kampányt nem gondolod, hogy ideje lenne befejezni?
Egy aktívan sportoló ember összeesik, ha nem eszik ch-t, nem tudom, mit nem lehet ezen felfogni vagy megérteni...
A ch mennyiségét befolyásolja az életviteled, mennyit mozogsz, milyen intenzitással. Ha sokat, akkor mehet a több ch mozgás előtt, mert rosszul leszel, hányingered lesz, szédülsz, izzadsz, ájulsz. Ha keveset mozogsz (ami nem jó alapja a fogyásnak, de ha nincs rá módod), akkor 2 g/ testtömegkilogramm. Ha ez alá tudod szorítani, az nem baj, ha nem sportolsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!