Hogyan álljam meg, hogy édességet egyek?
Egyszerűen nem bírom megállni, hogy egy finom sütit vagy fagyit egyek, szeretem az édességet nagyon. Ha nem ehetek olyan vagyok, mint a mérgezett egér fel-alá járkálok, ideges vagyok, meg vagyok vadulva egy darab marcipánért.
Mondanátok módszereket az önkontroll fejlesztésére? Köszönöm.
Köszönöm mindenkinek a jó tanácsát!
Utolsónak: Ez valóban így van? Írnál nekem a leszokásodról, hogy hogyan jutottál el idáig? (akár privátban is)
Akkor ezek szerint nincs más hátra, akaratot kell növesztenem magamnak. Nincs gyermekem, de ha nincs itthon édesség megtalálom a módját, hogy legyen. A gyümölcsöket szeretem, azt az édesség mennyiségem mellett fogyasztom. Lehet, hogy megpróbálom helyette. Gondolkodtam azon, hogy talán olyasmit pótolok az nassokkal, amelyet nem találok az életemben.
Huuu megértelek, én is rettentően cukor függő voltam. Mindegy volt hogy cukorka, pite, kakaóscsiga, fagyi, nápolyi vagy túrórudi lényeg hogy édes legyen a többi nem számított amíg elértem a 75kilót. Na akkor döbbentem rá, hogy ez így nem mehet tovább, egy csoki nem irányíthat. Elhatároztam, nem eszek többet, folyton amikor csokit láttam mondogattam magamba nem jó, nem szabad, nem szereted, nem irányíthat te ennél erősebb vagy!! és bevált, de egyik napról a másikra elhagytam de mondjuk én az egész táplálkozásomba váltottam.
gyümölcsök, zabkása sovány kakaóval, mazsola, diágcsemege, mogyoró, saját sütikkel pótoltam és bevált, nem is értettem hogy miért szerettem régen ezeket hisz amíg ezeket ettem egy csomó finom és egészséges ételről lemaradtam
ki gondolta volna hogy a túró annyira finom hogy képes vagyok fél kg megenni belőle:)
Én is megértelek, Kérdező! Ugyanígy vagyok vele, pláne ha a suli időszak is van és tanulni kell, élek-halok a csokiért..!!
Most 1-2 hónapja igyekszem egészségesebb életet élni, ennek megfelelően nem eszem már mindennap édességet, sőt két naponta sem, nem mondom h már nem kívánom, de kb heti 1x eszem valami édeset és tényleg -úgy tűnik- hozzá lehet szokni.
Köszi mindenkinek a válaszát, ment a zöld kéz!
Az utóbbi hétben visszafogtam magam, és nem ettem sem süteményt, sem fagylaltot, úgyhogy örültem magamnak. Folytatni fogom, remélem, ahogy haladok előre az időben, már nem fog annyira hiányozni.
Több mint egy évig két túróstáska volt az ebédem: olcsó, egyszerű és ugye van benne minden: szénhidrát és fehérje...
Az édesség függés egyik oka az, hogy megszoktad a gyors vércukor és inzulin szint emelkedést (ahelyett hogy zsírt égetnél). Ez nem akaraterő kérdése. Egy hónap Atkins étrend meggyógyít. Nem mondom, hogy csináld az Atkinst amíg élsz, de egy hónap tényleg segít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!