Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A tojás sárgáját csak azért...

A tojás sárgáját csak azért nem eszi az aki diétázik, mert hogy sokkal több kcal mint a fehérje?

Figyelt kérdés
de például egy omlett csak fehérjéből.. nem hangzik valami finomnak. szóval ha napi 1200 kcal-t eszek,és ebbe belefér a sárgája is, akkor ehetem?

2012. aug. 20. 12:08
 1/10 anonim ***** válasza:
edd. Nem lesz tőle semmi bajod, ha belefér az 1200-as határba.
2012. aug. 20. 12:57
 2/10 A kérdező kommentje:
köszi a segítséget :)
2012. aug. 20. 13:29
 3/10 anonim ***** válasza:
Én nem a kcal, hanem a zsír tartalma miatt nem eszem. Ha neked belefér, akkor nyugodtan, bár ha én omlettet csinálok, akkor 3 fehérje és 1 sárgája.
2012. aug. 20. 14:27
 4/10 anonim ***** válasza:
A maradék 2 sárgáját pedig oda adom anyunak, aki csinál belőle magának madártejet:D
2012. aug. 20. 14:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Anyu hogyan csinál sárgájából madártejet?
2012. aug. 20. 14:44
 6/10 anonim ***** válasza:
A madártejnek azt az öntet/sodó részét a sárgája képezi, az emberek 99%-a így csinált madártejet, lehet ti máshogy:D
2012. aug. 20. 14:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Ezt azért szokták csinálni, mert a fehérjében sokkal több a fehérje (itt nem tojásfehérjét kell érti persze :D) ami nagyon fontos a fogyókúránál (már ha ebbe a fogyásba a mozgás is be van iktatva) Így kevesebb is a kalória, másrészről a sárgájában van a koleszterin ami eléggé vitatott, hogy mennyire ártalmas (régen nagyon ártalmasnak tartották, ma már azt mondják, hogy csak jó koleszterin van benne ami kell stb minden félét lehet olvasni). Én nem szoktam kiválogatni. Naponta max 2 tojást eszek, azért a 100 kalóriáért nem fogok aggódni, se a koleszterinért 2 tojás miatt eddig se volt soha semmi bajon
2012. aug. 20. 15:01
 8/10 A kérdező kommentje:
2 tojásból csináltam végül 2 fehérje 1 sárgája komboval :D köszi a válaszokat :)
2012. aug. 20. 15:04
 9/10 anonim ***** válasza:

Na, tehát. Egy átlagos tojásban (40gramm) 5g zsírt 5,5g fehérjét van.

A fehérjében van 3 gramm fehérje, míg a sárgájában 2,5 gramm fehérje és ami a lényeg, h az összes zsír, mind az 5 gramm a sárgájában van. Ezért szokás a diétázók körében kerülni a sárgáját. Általában véve azt szokták javasolni, hogy 4-5 tojásból egynek fogyasszuk el a sárgáját is.

2012. aug. 22. 23:32
 10/10 anonim ***** válasza:
Meg az 5g zsíron kívül egy csomó hasznos tápanyag, de ezt azok akik csak divatot követnek és a figyelmük odáig terjed, hogy abszolút fehérjetartalom persze nem tudják :)
2015. márc. 28. 12:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!