Napi 6-700 kalóriával való fogyás jó?
a héten így ettem:
hétfő: 770
kedd:620
szerda: 695
ha tartom tovább ezt a kalória bevitelt, akkor egészségesen, hosszan tartóan fogok fogyni?
természetesen edzek mellette heti 3x, és az étkezéseim is változatosak (barna kenyér, hal, tészta sok zöldség)
Köszi a segítséget :)
Persze, ronda leszel, mert az izmaidat is megzabálod - szó szerint, emellett egy idő után semmire nem lesz energiád, pluszban majd rettegni fogsz a hízástól.
A kalóriamennyiséged már így is anorexiás, majd ráköveti a gondolkodásmódod, és irány a kórház.
Mozgás mellé minima 1300-1400 kéne, de te tudod. A te dolgod, hogyan teszed magad tönkre.
feltettem 1 kérdést, nyilván nem uszítás céljából, hanem mert nem tudtam.
mért kell ilyen agresszív paraszt módon válaszolni? ha nem tudsz normális hangnemet megütni, akkor minek írsz?
Két megjegyzés:
1. nem tudom mekkora vagy, hány kiló, hány éves, de a 700 kcal kevés egy napra. Legalább kétszer ennyit kéne enned szétosztva az egész napra.
2. attól hogy változatosan kajálsz, nem fogsz fogyni. Attól, hogy válogatott ételeket eszel, fogsz fogyni. A barna kenyér nem diétás és a tészta se. Egyél teljes kiőrlésű kenyeret és tésztát, azokban több a rost, lassabban szívódnak fel. A sok zöldség rendben van. Ne felejts el elég fehérjét enni: hal, csirkemell, sovány marhahús (párolva vagy kevés olivaolajban sütve). Felejts el a rántott cuccokat, zsírt szorítsd minimumra. Köretnek pedig legjobb a rizs, sütőben sült krumpli, saláta. Vajat és sajtot ne egyél, max túrót.
Az alapanyagcseréhez szükség van egy minimális kalória bevitelre, de ez nagyon kevés! Nőknél kb. 1300-1500 kcal/nap,rengeteg mozgás, változatos étrend!
Köretnek ajánlanám:
- hüvelyesek és sok-sok zöldségétel (párolva, nyersen)
- köles
- rizs (főleg barna)
- quinoa
- hajdina
- tk., v. tönköly tészták, pékáruk
Edzések után fehérjét érdemes főképp enni, de próbáld meg fél órán belül elfogyasztani, mert a szervezet ki van éhezve, és ilyenkor tölti fel a raktárait! Ihatsz protein turmixot, ehetsz sovány túrót (én azt szoktam (: ).
Edzés előtt energia nyerés céljából a tészták, rizs, banán a legjobb választás.
Naponta többször egyél kis adagokat, h ne terheld meg a gyomrodat! Én kb.7-8x étkezek, de ebbe belszámolom azt is, ha csak 1 almát eszek. Rengeteg folyadék, főleg tiszta víz, vagy gyógyteák! Úgy kalkulálj, h 70ml/kg körül van az ideális folyadékfogyasztás, természetesen ez személyenként, életmódonként eltérhet, még mielőtt meglincselne érte vki! :)
Remélem segítettem még így megkésve is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!