Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Miért nem fogyok tovább?

Miért nem fogyok tovább?

Figyelt kérdés

Létezik, hogy ennél is alacsonyabb a "fogyasztásom"?

160/60, 42 év

Kalkulátorok szerint:

Bmr 1229

Tdee 1413 (little to no activity-vel számolva. Mozgok, de alapvetően irodai munkám van, 100 % ülés napközben, plusz ingázás, de az se sok, 2*15 perc séta, +háztartás, bevásárlás, gyerekek)

Bevitel grammpontosan mérve 1300-1400 között minden nap, semmi csalás. Február óta mérem, azóta lement 4 kiló úgy hogy majdnem 2 hónapja stagnál, +/-1 kg ingadozik.

Annyira kevés már a deficit, hogy sose fogom làtni?

Okosórám szerint mozgok annyit, hogy 1500-1600-ra becsül, bár ezek szerint mégse.

szept. 4. 19:56
 1/6 anonim ***** válasza:
Kis súlyból sport nélkül nagyon nehéz fogyni, mert csak nagyon kicsi deficitet lehet tartani. Én 60-ról fogytam 52-re, lement a heti fél kiló, de ehhez nagyon sok sport kellett, a nélkül szerintem egy dekát nem tudtam volna leadni. Sport nélkül olyan irreálisan keveset ehettem volna a fogyáshoz, ami nem is lett volna tartható.
szept. 4. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
65%

1413 kalórián tartod a súlyodat.

1300-1400st eszel. Számoljunk 1350nel.

Naponta 63 kcal deficitben vagy. 1 kilot leadni 7000 kcal deficit. Tehát te 111 nap alatt tudsz egy kilót fogyni.

1230 kcalt minimum meg kell enned az egészségedért. Ha csak ennyit eszel pontosan minden nap akkor 1413-1230= 183 kcal. Tehát 33 nap alatt adsz le egy kilót. Ez a lehető leggyorsabb amit el tudsz érni így.

Gyorsabban fogyni sporttal tudsz. Heti 2x1 óra intenzív mozgással 1691 lesz a súlytartásid.

1691-1230 = 461 bár éhesebb leszel a sport miatt szóval lehyen 1400 kcal. Amit most eszel.

1691-1400 = 291 kcal deficit napotna. 3.5 hét alatt tudsz fogyni egy kilót.

Viszont azt tudd hogy azért ilyen nehéz fogynod mert felesleges zsír alig van rajtad és a súlyod teljesen egészséges. Nincs szükséged fogyásra

szept. 4. 21:58
 3/6 anonim ***** válasza:
55%

Ezt a kalkulátor baromságot mikor felejtik már el az emberek?

Miért gondoljuk azt, hogy, ha egy program kiír X értéket, az tuti úgy lesz?

Nekem simán kiírja bármelyik kalkulátor, hogy 3500 kalóriával tartok súlyt. A valóság pedig az, hogy 2000 kalóriával sem fogyok, férfiként.

Napi 40e lépés, heti 4-5 súlyzós edzés, 80kg, 2000 kalóriával semmi nem megy le. Ezek alapján miért gondolod azt, hogy az 1400 kalória nálad tuti deficit lesz?

Nem csökken a súlyod = nem vagy deficitben, ennyire egyszerű.

Okosórák meg nem mérvadóak. Nekem 3500+ kalória napi elégetést ír, nyilván a közelében sem vagyok.

Mit tudsz tenni? Csökkented 300-400-zal a kalóriát, és/vagy növeled a mozgást. Ez a 2 opció van, más nincs.

Feltéve, ha tényleg pontosan számolod a kalóriát.

szept. 5. 12:21
 4/6 anonim ***** válasza:
23%

#3 neked reverse dieting kéne mert ez nagyon nem oké

Az egészséges embernek igenis jót írnak ki a számlálók. 10-15 százalék mozgástér persze van benne. De irányadónak szuper

szept. 5. 13:35
 5/6 anonim ***** válasza:

3

Nem a kalkulátorokkal van a baj, neked van valami elmenve... Nyilván a kalkulátorok sem tű pontosak, de iránymutatásnak jók.

Okosórád meg nem tudom milyen van. Nekem egy Garmin sportórám van, az tök reális értékeket ad, azt alapul véve tartottam napi kb 500 Kcal deficitet és így fogytam heti fél killót, ahogy a nagykönyben meg van írva.

szept. 5. 14:26
 6/6 anonim ***** válasza:

Reverse diet = egyél újra szintentartásnyi kalóriát.

Nekem ez 2000, ekkora mozgással is. Próbáltam többet enni, 2 hónap alatt +10kg jött rám. Ezt dobta a gép, nem panaszkodom, ha panaszkodom sem lesz jobb. Abból főzünk, ami van. :D

szept. 5. 19:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!