Ha főzök egy nagy adag kaját, majd szedek egy adagot, honnan tudom hogy abban az adagban mennyi kcal van?
Ha ugyis egyedul eszed meg amikro 3 rezsre osztod mind a 3 reszt akkor tok mindegy. 3 kulonbozo nap eszed. Mindig ugy szamolsz hogy a harmadat. Egyik nap picit tobb de masikon ugyanannyival kevesebb.
Amugy meg az elparolgassal. Kaloriabazist hasznalok, ott tuti van a receotszerkesztoben. Beirsz mindent h 2000 kcal es 1400 grammnyi hozzavalo. Lemered a kesz kajat. Monduuk ez egy sult hus szoval vizet vesztett. A lemert kaja 1260 gr. Ilyenkor a recepthez hozzaadsz minusz jellel az elparolgas nevu etelbol 140 grammot (-140). Az igy emebtett etel egyenlo azzal amit foztel. Ha 200 grammot eszel a kesz sult husbol akkor ez a betaplalt receotbol 200 grammot ettel. Mert a kesz 1260 grammban lesz ugyanugy 2000 kcal mint a nyers osszetevokben.
Ha pl zoldseges tesztat cainalsz es a teszta ugye vuzet vesz fel akkor lehet tobb lesz. Pl 1700 gr. Akkor hozzaadsz annyi vizet hogy annyi gramn legyen mint a te keszeteled.
Amugy nekem elegem lett hogy a kesz kajat at kellett tenni mindig masba hogy lemerjem. Ugyhogy egyezer lemertem az osszes edenyemet, tepismet, serpenyomet, labasomat stb hogy hany gramm es van rola egy listam. Lemerem edenystul es kivonom az edenyt
Elöször lemérsz mindent nyersen, kiszámolod az összes kalóriatartalmát.
Másodszor a megfött ételt (az összeset egyben) leméred, hogy hány gramm, ez ugyanannyi kcal, mint nyersen.
Ebböl ki tudod számolni a kész étel kalóriatartalát 100 g-ban.
Evés elött leméred a kiszedett mennyiséget, és kiszámolod ennek az adagnak a kalóriatartalmát.
Ezzel a módszerrel semmi szükség elpárolgással bonyolítani a dolgot, csak mérni.
Leméred az egész kész kaját, mondjuk 2000 kcal és legyen 2000 g az egyszerűség kedvéért.
Na most vagy elosztod 4 részre és kapaszkodj, mérleggel szeded ki, így fogod tudni hogy 1 g 1 kcal, vagy ahogy, arányosítasz.
Az a lényeg hogy a nyers osszetevőkből méred a kalóriát fe a kész kaját osztod szét.
A kalória marad főzés után is.
Engedd el ezt a mániás számolgatást.
Akkor adag elég amekkora a markodba belefér.
Sosem kell pukkadásig enni, mozogni kell, mindegy mit, de naponta, akár félórát is.
Nassolás az egy étkezést kivált.
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!