Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Megfelelő mennyiségű fogyás,...

Megfelelő mennyiségű fogyás, 1 hónap alatt 4,5 kiló?

Figyelt kérdés
Nő vagyok, 47 éves
2024. jún. 8. 13:10
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%

Nem tudjuk hány kg voltál, milyen magas.

De általánosságban elmondható, hogy az első hónapban ez normális. Utána lelassul.

Az első kb 3 hétben a víz távozika szervezetből, nem érdemi fogyás, nem zsírbólfogysz. És ne mondd, hogy benned nem volt víz, mindenkiben van. Mielőtt ostobaságot írsz, tájékozodj.

2024. jún. 9. 07:29
 12/15 A kérdező kommentje:

Sokkal vékonyabb lett a hátam es a karom. Rámjön a szvetterem jobban.

Biztos ott volt a víztartály. A hátamon es a karomon

2024. jún. 9. 08:58
 13/15 anonim ***** válasza:
100%
Kapaszkodj meg, kérdező: mindenhol van víztartály!
2024. jún. 9. 09:16
 14/15 anonim ***** válasza:
100%
Az emberi testnek durván az 50%-a víz. De ezt nem úgy kell képzelni hogy ott lötyög benned ilyen tartályokban....
2024. jún. 9. 10:22
 15/15 anonim ***** válasza:
100%

A gyomorszűkítősek azért fogynak sokat, mert előtte már felháborítónak kövérek voltak. Minél kövérebb valaki, annál gyorsabban (kg/hónap) tud fogyni.

Nyilván egy része víz annak, ami távozott, de a vizürülés nem konkrétan a kalóriadeficit miatt szokott lenni. Sokkal inkább azért van, mert HA (és ez étrendfüggő) valalinek tartósan alacsony az inzulin szintje mert peldaul nem eszik szénhidrátot, akkor ez történik. Illetve DURVA deficitben az ember teste felhasználja a glikogént izmokból,májból. 1g glikogénnel 3g víz is távozik.

Azt meg se említem hogy ha a só bevitel is csökken (márpedig ha kevesebbet eszel akkor várhatóan csökken), akkor az ürülő nátrium is viszi magával a vizet. Mindezek 1-2 nap alatt lejátszódó folyamatok. Végtelenségig nem szárad az ember.

Kérdező, szerintem jól haladsz. De mérni kéne a körméreteidet és főleg a bőrredők vastagságát.

2024. jún. 9. 13:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!