Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mit csináljak, hogy fogyjak?

Mit csináljak, hogy fogyjak?

Figyelt kérdés
Már tényleg mindent próbáltam. Jelenleg kalóriaszámlálást csinálok, napi 1200 kalóriát eszek. Azt mondták az lehet bármilyen étel, ritkán eszek emiatt egy pici csokit de amúgy salátázok egész nap meg zöldség, kicsi gyümölcs és csirkemell. Néha eszek hozzá egy kiflit. Hetek óta csinálom eddig eredménytelenül. IR, PCOS és pajzsmirigy alulműködésem, meg magas tesztoszteronom van, lehet, hogy ezek okozzák a bajt? Próbáltam már mindent, de sose segített semmi a fogyásban. Edzeni is szoktam. A 2hetes léböjt is csak 2 kilót szedett le. Mi lehet a hiba? Vagy esetleg még lejjebb kellene vinnem a kalóriát? Néha mikor feladom és eszek mindenfélét odafigyelés nélkül, és nem is nagyon mozgok akkor meg random fogyok 5kilót. Elkezdek odafigyelni a dolgokra és egyből visszajön és nem megy lejjebb a súlyom.

2023. szept. 27. 11:03
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:

Használd pl a kaloriabazis.hu-t, és edzél is mellette,

Én pl igaz teljesen más testi adatokkal, de tapasztalatból tudom, hogy a szintentartáshoz kell 2700kcal, jelenleg minden edzésnapon beviszel 3300kcal-t, voszont az edzéssel az órám szerint lemozgok 800kcal- t, ezzel 200 mínuszban vagyok, pedig többet ettem, mint ami alapjáraton kell.

Remélem ez így érthető.

Próbáld meg kitapasztalni azt a kajamennyiséget, amivel fogysz heti max 1kg-ot, mondjuk ez egyszerűbb, ha nem a kaloriákat számolod, hanem a makro tápanyagokat…

Pl 3gramm* testsúlykg szénhidrát

1.5-2gramm* testsúlykg fehérje

1gramm* testsúlykg zsír…

Ha többet fogysz mint 1kg, növelsz a szénhidráton, ha kevesebbet, csökkentesz rajta, vagy többet edzel.

Ha megtanulod számolni, onnantól kezdve egy jó játék a test formálás…

A felhasznált kcal számoláshoz meg nem árt egy jó Garmin óra.

2023. szept. 29. 08:06
 12/12 Senior Séf ***** válasza:
Térj át a természetes étrendre, és hagyd el a feldolgozott, élelmiszernek látszó tárgyak fogyasztását.
2023. szept. 29. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!