Hogyan lehetne így kiszámolni?
??
Leírod az alapanyagot, pl 200g liszt, 200g joghurt, ez lesz 1 nagy tészta.
4 felé vágod, és leméred ezeket a tésztákat is nyersen még. De hát nem egy nagy atomfizika ez. Ha 1 db valamiben van X kalória, akkor 4 felé osztva 1 db valamiben lesz X/4 kalória.
Mindent nyersen mérj le, ne sütés után.
Nyersen a rizs, tészta, bármilyen köret.
Nyersen bármilyen hús. MINDENT nyersen, mert a köretek pl vizet vesznek fel főzés során, így 100g száraz rizsből főzés után lesz kb. 300g rizs, viszont a 300g főtt rizs kalóriaértéke megegyezik a 100g szárazéval.
A húsok fordítva. 1kg csirkemellből sütés után lesz kb. 700g csirkemell, viszont ez a 700g csirkemell az 1kg nyers csirkemell kalóriértékét kapja meg.
Kalóriábázison receptet tudsz felvinni. Beírsz minden alapanyagot, és kiszámolja neked, hogy mennyi kalória van benne.
Húsoknál, ha pl 1kg csirkemellet írsz be, és lesz belőle 700g sült csirkemell, akkor ne felejtsd el felvinni azt, hogy "elpárolgás". Ez -300g-os elpárolgást fog jelenteni (1000-700). A mínusz jelet ne hagyd le, ez fontos.
Leméred az összes hozzávaló súlyát és kiszámolod ezek kalóriaértékét.
Utána vagy elosztod a kalóriamennyiséget az adagok számával (ebben az esetben 4-gyel), akkor megkapod egy darab kcal-tartalmát.
Vagy ha nem ilyen egyszerüen elosztható az étel (pl leves, rakott akármi, stb), akkor egyszerübb az elkészült összes étel súlyát lemérni (az egy lábasban vagy tepsiben ami van), ha pl. vagy 500 g elkészült akármi, abban annyi kcal van, mint a hozzávalókban összesen még nyersen (a súlya más lesz) - ebböl ki tudod számolni, hogy 100g kész kajában mennyi kalória van, utána pedig csak az egy adagnyi (amit a tányérra szedsz) súlyra kell átszámítani
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!