Ha összeakarom számolni, hogy mennyi kalóriát fogyasztottam egy nap, akkor abból kikell vonjam mennyit égettem le?
A "mennyit fogyasztottál (ettél meg)" és mennyi az, ami beépült, nem azonos fogalmak.
A te példád szerint:
fogyasztottál 1800 kalóriát,
ebből elégettél 500-at,
akkor beépítettél 1300-at.
Nem teljesen világos a kérdes, szerintem kevered a fogalmakat.
Egy nap van egy alapanyagcsere, amivel a súlyodat tartod. Ezt úgy számolod ki, hogy van az alap alapanyagcsere, a bmr. A bmrra van rengeteg képlet, a leggyakrabban használt a 11.4 szorozva súllyal kiligrammban plussz 476 (nőknek). Ez legyen pl 1200 kcal.
Ha valaki lightisan mozog akkor ezt 1.2vel kell megszorozni, hogy kijojjon a sulytartasi kaloria. Ha heti 3-4szer eddz akkor 1.4gyel. Ha minden nap, akkor 1.5tel vagx 1.6tal . Legyen most a pelda kedveert az hogy a BMR 1400 kcal. Qktivitassal egyutt az alapanyagcsere vagy sukytartasi kaloria 1800 kaloria (tehat beleszamoltuk az aktivitast)
Ilyen adatokkal pl 1450 kaloriat tud enni az ember es fogyni fog. Mert deficitben van az 1800hoz kepest. Ugye ez az 1800 az alap egetesed. Amin sulyt tartasz.
Nos te azt mondod, hogy edzel 500 kalorianyit es azt hozzaszamolnad. Ezzel azert van baj, mert amikor a bmr-t felszoroztuk, abba az edzeseid mind mar bele vannak szamolva. Tehat ha azt az 500 kaloriat hozzaadod hogy akkor a te egetesed 2300 az hibas. Mert igy ketszer szamolnad bele
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!