Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Csupán attól, hogy valaki...

Csupán attól, hogy valaki kevesebbet eszik ( azt, amit egyébként is szokott, tehát az étrendben szerepel kenyér is,tészta is, stb ) le lehet fogyni, úgy,hogy nem sportol semmit ?

Figyelt kérdés

2022. okt. 16. 12:41
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
77%

Ha szemre/érzésre kevesebbet eszel, de nem vagy kalóriadeficitben, akkor nem fogsz fogyni. Ha a kalóriákat számolva tudatosan eszel kevesebbet, ezáltal tartós kalóriadeficitben vagy, akkor fogyni fogsz, ha sportolsz, ha nem. Természetesen rendszeres mozgás mellett könnyebb tartós kalóriadeficitben lenni, de ez evidencia. Sportolni egyébként főleg egészségügyi okokból célszerű, nem pusztán fogyási okokból.

Egyébként ez az "elhagyom a kenyeret és a tésztát, mert ezt írta a Nők Lapja, meg ezt tanácsolta a barátnőm" típusú hozzáállás elég ciki 2022-ben. El kéne olvasni egy-két tanulmányt (minden fent van az interneten magyar nyelven), vagy legalább meg kéne hallgatni egy-két szakmai podcastot, hogy legalább egy minimálisan képbe kerülj a táplálkozás kapcsán.

2022. okt. 16. 12:46
 2/16 anonim ***** válasza:
46%
Igen!
2022. okt. 16. 12:46
 3/16 Medus válasza:
76%
Én akaratom ellenére leadtam 6kgt 3 hét alatt. Egy picit beteg voltam, nem volt étvágyam. Valószínű kalóriadeficitben voltam pedig nem ettem sokkal kevesebbet mint máskor 🙂 de persze ez nem jo fogyás. Egyél egeszsegesen valtozatosan figyeld a kcalt. Ha lehetőséged van mozogj egy picit, nem csak a fogyas miatt. Minden szempontból jót tesz ❤️
2022. okt. 16. 13:06
 4/16 anonim ***** válasza:
100%
Igen. Csak nehezebb
2022. okt. 16. 13:10
 5/16 anonim ***** válasza:
100%
igen, én nemrég fogytam le 5 kg-t. ugyanúgy eszek minden szart, mekis kaja, kóla, csoki stb. csak nem annyit, mint korábban, mert nem telik rá.
2022. okt. 16. 13:30
 6/16 anonim válasza:
75%
Lehet csak nehezebb. Van egy napi kalória mennyiség ami kell az embernek hogy megfelelően működjön a szervezete. Ha kevesebbet eszel ettől a kalória mennyiségtől akkor deficitbe vagy tehát fogyni fogsz:) a mozgás ugyebár a kalória elégetését segíti ha esetleg többet eszel mint ami kell a szervezetednek
2022. okt. 16. 13:51
 7/16 anonim ***** válasza:
57%

Abszolút, a fogyás lényege, hogy kevesebb a bevitt kalória, mint a felhasznált.

Viszont ha semmit nem mozogsz, nem edzel, akkor csak lógó bőr, izomvesztés lesz. Szóval érdemes mozgással kombinálni, különben rémesen fogsz kinézni a fogyástól.

2022. okt. 16. 16:08
 8/16 anonim válasza:
Mozogni is kell, aki tud, birja, vitaminhianyig ne dietazzon senki.
2022. okt. 16. 16:24
 9/16 anonim ***** válasza:
57%
Persze, hogy le. En is ugy fogytam. Mondjuk nyaron sokat segitett, hogy baromi meleg volt, es nem is ohajtottam enni.
2022. okt. 16. 16:25
 10/16 anonim ***** válasza:
12%
Én végig edzettem az egész fogyást, mégis lógó bőr maradt a hasamon. Ennyit a fene nagy fogyási tippről. Most azon kínlódok, hogy visszahízzak pár kilót, hátha nem lesz ilyen ocsmány. Elegem is lett ebből, elhiheted.
2022. okt. 16. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!