Valaki segít kiszámolni, hány kalóriát kell ennem egy nap? (18/L)
Csatlakoznék a 10-es válaszolóhoz, szükséged lesz saját testsúlyos/súlyzós edzésre is a kardió mellé, hogy épüljenek az izmaid, és erősebbek/tónusosabbak legyenek. Jó ötlet, ha fokozatosan építed fel magadnak az edzést, inkább csinálj először keveset, de azt jól, minthogy erőlteted magad, és sérülés lesz a vége, vagy elmegy a kedved az egésztől.
Gondolom ez nem lesz újdonság, de a biztonság kedvéért megjegyzem, hogy a kalóriák száma mellett az étel minősége is nagyon fontos, oda kell figyelni, hogy elég fehérjét/rostot egyél pl., és hogy ne sanyargasd magad. Én anno a kaloriabazis.hu-t használtam (mondjuk nem fogyózáshoz, de az étrendem javításában és a súlyom megtartásában segített). Szerintem ha egy kis ideig használod, hogy lásd, mi mennyi kalória, az elég, utána könnyen rááll a szemed magától. Főleg, hogy hosszú távon valószínűleg úgyis a közérzeted lesz az irányadó, nem a konkrét számok.
Számold ki alkalmazással, bár az nem pontos. Semmi se pontos, te fogod kitapasztalni.
Nem baj, ha nem egyik napról a másikra akarsz maratonista lenni, fontos a fokozatosság, de azért ne az első nehezebb lépésig fuss/kocogj, a fejlődéshez kell a megerőltetés (de nem túlerőltetés).
Az is tök jó, hogy nem megsértődtél a tesitanárod megjegyzésén, hanem építő kritikaként kezeled (hiszen az is), és hajlandó vagy (ha eleinte nem is sokat) tenni érte.
Neked meddig tart lefutni azt a 600m-t?
Remélem, hogy a 15-ös troll... Nem, egyáltalán nem kéne 50 kilónak lenned, el ne hidd!
(Egyébként meg a kérdező abban a stílusban szól vissza, amilyenben megszólítottátok, ha nem tűnt volna fel.)
Kérdező, halad valamerre a dolog? Elkezdtél tenni valamit a fejlődésért? :)
14-es voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!