A fogyókúrázás (pl. kalóriaszámolás) mindenképp együtt jár azzal hogy olyanokat is megegyek amit annyira nem szeretek? Pl. zöldségek
Néhány extrém diétát kivéve mindegyik étrend viszonylag sok zöldséget tartalmaz.
A kalóriaszámolásra azt mondták, ott azt ehetek amit akarok, csak legyek kalóriadeficitben, ez szép is így kimondva. Aztán a valóság az hogy egy csomó kaját mellőznöm kell, mert vagy olyan keveset eszem belőle h nem lakok jól (pl. fél pizza meg ilyenek) vagy vacsorára már nem ehetnék semmit. Ha van is kb néhány ilyen kaja, akkor se ehetem minden nap, azért nekem is szükségem van a változatos étrendre.
A legtöbb köret ilyen pluszt jelent, amit persze aki szereti a zöldségeket az könnyen helyettesíti zöldséggel. Vagy pl. vacsorára eszik egy salátát - megeszik egy nagy tállal, jól eltömíti a gyomrát, közben alig vitt be néhány kalóriát. Nekik ez könnyű, nekem nem annyira könnyű napi szinten kilogikázni h mi az amivel jóllakok de mégis kevés kalória van benne.
Na ez érdekes, mert én ha meg is eszek fél kiló zöldséget egyszerre, akár leves formájában, párolva vagy nyersen két rúd kígyóuborkát, akkor is azt érzem, hogy éhes vagyok, miközben tényleg eltelített, tele van a gyomrom, de a szervezetem mégis azt jelzi, hogy éhezik. Ki érti.
Mindenesetre, én sem szeretek túl sok zöldséget. Levesbe azért megeszem, de pl brokkolit, zellert utálom ott is, csak répa, borsó, karalábé, karfiol. Hüvelyesektől fáj a hasam, csak a borsó jó, nyersen meg csak paradicsom és kígyóubi.
Én csak a felét helyettesítem zöldséggel a köretnek. Pl reggel két szelet kenyér helyett csak egy, másik helyett pari, ubi, délben a fél tányér rizs helyett csak negyed, a másik fele főtt zöldség. Így tudtam csak kiegyezni, ha csak zöldséget eszem a hús mellé, rizst nem, akkor ugyanúgy éhes leszel 1-2 óra múlva. Még egyszer: ki érti ...
Elvileg igen, de nehezen. Sokkal jobb az, amit csinálsz, hogy csak részben fogyasztasz kevés kalóriás ételeket (zöldségek), és valamennyit a keretböl "megspórolsz" azt meg olyasmiböl vidd be, amire étvágyad van.
A kalóriaszámolás elönye. hogy mindent ehetsz, csak van, amiböl kevesebbet. Egyébként a hagyomßányos körítéseket, kenyeret is lehe (söt a legtöbb esetben célszerü) enni, csak arányban kevesebbet, mint a zöldségek nélkül.
Másrészt ha többféle módon próbálod a zöldségféléket elkészíteni, nem csak megfözni, egész más ízeket fedezhetsz fel, föleg az ázsiai sült, pirított, füszeres változatok másként ízlenek.
A hüvelyesektöl meg általában csak addig fáj a hasad, amíg ritkán fogyasztod öket, ha hetente többször eszed, a szervezeted megszokja és könnyebben megemészti. Meg eleve nem kell mindenféle zöldséget szeretni, azt edd, ami jól esik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!