Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A fogyókúrázás (pl. kalóriaszá...

A fogyókúrázás (pl. kalóriaszámolás) mindenképp együtt jár azzal hogy olyanokat is megegyek amit annyira nem szeretek? Pl. zöldségek

Figyelt kérdés

Néhány extrém diétát kivéve mindegyik étrend viszonylag sok zöldséget tartalmaz.

A kalóriaszámolásra azt mondták, ott azt ehetek amit akarok, csak legyek kalóriadeficitben, ez szép is így kimondva. Aztán a valóság az hogy egy csomó kaját mellőznöm kell, mert vagy olyan keveset eszem belőle h nem lakok jól (pl. fél pizza meg ilyenek) vagy vacsorára már nem ehetnék semmit. Ha van is kb néhány ilyen kaja, akkor se ehetem minden nap, azért nekem is szükségem van a változatos étrendre.

A legtöbb köret ilyen pluszt jelent, amit persze aki szereti a zöldségeket az könnyen helyettesíti zöldséggel. Vagy pl. vacsorára eszik egy salátát - megeszik egy nagy tállal, jól eltömíti a gyomrát, közben alig vitt be néhány kalóriát. Nekik ez könnyű, nekem nem annyira könnyű napi szinten kilogikázni h mi az amivel jóllakok de mégis kevés kalória van benne.

2022. aug. 25. 14:36
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj megenned, amit nem szeretsz, de úgy általánosságban nem fogod tudni kihagyni a zöldségeket, mert azok amik kalóriaszegények, de tömítenek, ahogy írtad is. Nekm kell kelkáposztafőzeléket enned, ha nem szereted, de fél pizzákkal se lehet sajnos fogyózni.
2022. aug. 25. 14:47
 2/18 anonim ***** válasza:
68%

Fogyás szempontjából valóban mindegy, hogy mit eszel, hiszen ha a kalóriadeficit megvan, akkor pizzával és csokival is diétázhatsz. A gond nyilván az, hogy pizzából és csokiból percek alatt túl lehet lépni a napi kalóriakereteden (ellentétben a zöldségekkel, gyümölcsökkel, hüvelyesekkel, gabonákkal, magvakkal, sovány húsokkal, halakkal, stb.), ráadásul az egészséged is meg fogja köszönni, ha nem gyors kajákon és feldolgozott vackokon élsz.

Mind diétázás, mind egészségügyi szempontból jobban jársz, ha elkezded megszeretni a zöldségeket. Gyerekkoromban én is ilyen voltam, semmi zöldséget vagy gyümölcsöt nem tudtam megenni, mert az undi, bezzeg a rántott hús, a hot dog, a sült kolbi, a töpörtyű, a pacal. Aztán szépen-lassan elkezdtem változtatni ezen a hozzáálláson. Még mindig vannak olyan zöldségek, amiket egyszerűen nem tudok megenni, mert szimplán rohadtul nem ízlenek, de ez természetes, senki sem szerethet mindent, még egy vegán sem szereti a világ összes zöldségét. Ha minden héten csak egy új zöldséget iktatsz be az étrendedbe, az egészséged már akkor hálás lesz.

2022. aug. 25. 14:50
 3/18 anonim ***** válasza:
100%

Elvileg nem kell megenni a zöldségféléket, ehetsz kizárólag csülökpörköltet meg csokitortát is, csak akkor vagy túlléped a keretedet, vagy ha nem, akkor meg csak mikroszkópikus mennyiségeket ehetsz és folyamatosan éhes leszel, azaz két nap alatt feladod az egészet.

A zöldségeknek nagy elönye, hogy kevés kalóriát tartalmaznak, viszontnagy tömegük van, azaz tele lesz vele a gyomrod.

Èrtelmesen átgondolva úgy célszerü a kalóriaszámolásnál összeállítani, mit eszel, hogy több olyasmit egyél, amiben kevesebb a kalória, és kevesebbet a sok kalóriás ételekböl, viszont tényleg nincs semmi letiltva, a csülökpörkölt vagy csokitorta is mehet, de egy kisebb adagnyi és aznap már nem igazán sok egyébnek marad helye a kalóriamennyiség miatt.

Most arra nem is akarok nagyon kitérni, hogy a zöldségfélék kifejezetten egészségesek, elvileg minden embernek ez kellene, hogy az étrendje nagy részét alkossák, ha nem akarja már fiatalon tönkretenni magát.

2022. aug. 25. 15:05
 4/18 anonim ***** válasza:
37%

Ha keretben maradsz, fogyni fogsz zoldsegek nelkul is. De egeszseges nem leszel. Csomo vitaminbol hianyod alakulhat ki.

A masik amit fentebb is irnak hogy telit, de nem csak a mennyiseg miatt hanem a rostok miatt.

Az meg tevhit hkgy egy salata egy vacsora. Ahhiz is eszunk krumplit vagy tk kenyeret vagy bulgurt.

Osszessegekben zoldsegekkel vagy nelkule azt kell megszoknod hogy mekkora szamodra egy adag. Es sokkal konnyebb a regieknek kisebb adag hust, koretet enni ha a tanyert kitolti a zoleseg

2022. aug. 25. 15:41
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha most nem is szereted a zöldségeket, attól még lehet, hogy idővel megszereted őket. Semelyiket se szereted? Amiket érdemes kipróbálnod: sütőzacskóban zöldség+hús+fűszerek. Nagyon jó íze lesz úgy a zöldségeknek is. A krémleveseket a legtöbben szeretik. Egyébként nálam a meleg italok, pl. ízesítetlen gyümölcstea jobban működik a "nincs benne kalória, de mégis elmúlik az éhségem" esetekre, mikor számszakilag eleget ettem, mégis éhesnek érzem magam. A paradicsomot a legtöbb ember szereti, abból ehetsz egy csomót. Sárgarépát, karalábét próbáld ki nyersen. Karfiolt úgy elkészítve, mintha krumplipüré lenne. Ha ovis korodban szeretted a zöldborsófőzeléket, próbáld ki most újra. Ha másképp nem megy, akkor eleinte érdemes a zöldséget a hússal együtt és/vagy a szokásosnál zsírosabban és sósabban elkészíteni, majd ezt fokozatosan csökkenteni. Az agy az ismerős ízeket érzi finomnak, szóval érdemes ugyanazzal a zöldséggel akár 10x is próbálkozni, mint a babáknál.
2022. aug. 25. 16:28
 6/18 anonim ***** válasza:
A saláta LEHET vacsora, csak nem "pár levél ecetes vízben úsztatva", hanem egy csomó zöldségféle dresszinggel (lehetöleg NEM majonéz), meg tészta, krumpli, rizs, sajt, tojás, hús belekeverve. Viszont külön körítést nem szokás/nem célszerü hozzá enni.
2022. aug. 25. 18:22
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kötelező a zöldség, hanem praktikus. Könnyebb vele keretben maradni, mert nem leszel olyan éhes.
2022. aug. 25. 18:38
 8/18 anonim ***** válasza:

Én kb kötelezőnek mondanám a zöldségeket, mert rengeteg olyan tápanyag van bennük, amit máshogy nem tudsz hatékonyan bevinni. Viszont nem kell egyből mindet enned, meg szeretned. De biztosan van egy, kettő, amit megeszel, illetve ahogy írták is, kísérletezhetsz az elkészítéssel is. Levesek, főzelékek, savanyúságok például elég jó rávezetők. Aztán ha megvan az a pár, amit megszerettél, megkóstolhatod grillezve, nyersen. Ha már van 3 féle, amit megeszel többféle módon, már előrébb tartasz. Aztán időnként újra megkóstolhatsz olyabokat, amiket korábban nem ettél. Még egy tipp a nyers zöldségekhez: csinálj hozzájuk mártogatóst. Ha nem vagy laktóz intoleráns, sovány joghurtból, kefírből, tejfölből nagyon finomakat lehet csinálni aránylag alacsony kalóriával.

Férjem sem szerette a zöldségeket, igazából nem is erőltettem, csak magamnak csinálgattam mártogatós zöldség tálakat. Egyik alkalommal kb a felét betolta, mire leültem volna eszegetni. Azóta nagyságrendekkel többet eszik, mert rájött, hogy lehet ezeket finomra is csinálni.

2022. aug. 25. 20:20
 9/18 anonim ***** válasza:

A zöldség vitamin és rostforrás, + praktikus. Sokat meg lehet belőlük enni, és laktatnak is, de nehéz annyit enni hogy attól hízz.

Én pl nem tudtam volna lefogyni zöldségek nélkül, mert éhen haltam volna kb, mivel nem eszek gabonákat ( rizst, bulgurt, kölest, zabot meg stb, sem hagyományos sem tk tésztákat, kenyereket sem). Szóval zöldségek híján nem lett volna semmi köretem az ebédekhez, sem kiegészítő zöldségek vacsihoz.

2022. aug. 25. 21:10
 10/18 anonim ***** válasza:
55%

Szóval igen, ez a kalóriaszámolgatós dolog meg az hogy mellette azt ehetsz amit akarsz csak tartsd a limitált keretet , igen, elég becsapós tud lenni:)

A fele sem igaz.

Persze ha nem szeret koplalni az ember, akkor igen, nehézkes azt a bizonyos csökkentett keretet tartani úgy, hogy azt eszel amit akarsz, és éhes se legyél , mert amit akarsz enni valójában, abból rohadtul nem fér bele annyi amitől ne híznál hosszabb távon. :)

2022. aug. 25. 21:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!