A lapockának mennyi a kcal értéke?
Figyelt kérdés
Ránézésre sovány, legalábbis nincsenek rajta látható zsírok.
Kalóriabázist használok, és többféle adat is szerepel, rákerestem más oldalakon, de nagyon eltérőek, 148-tól 295-ig mindenféle.
Mennyi a reális?
2022. márc. 18. 11:34
1/7 anonim válasza:
Ez nagyon változó lehet, két lapockának nem ugyan annyi a kalóriatartalma. 230 körüli értéket szoktam választani. Sült sertéslapockában azért van kevesebb kalória, mert kisül belőle a zsír.
2/7 anonim válasza:
Elöször is nézd meg, hogy a megadott értékek nyers vagy sült lapockáara vonatkoznak.
Másrészt meg az sem mindegy, hogy van-e rajta börös rész vagy sem.
3/7 anonim válasza:
1-es: a sült lapockában TÖBB a kalória, mert ugyan kisül a zsír egy része, de közben vizet veszít, 100 g nyersböl 40-50 g sült lesz - ezért a 100 g sült lapocka jóval több kalória!
4/7 A kérdező kommentje:
Engem a nyers lapocka érdekelne, de az se egyezik. Értelemszerűen más a szövetekben lévő zsír, de egyelőre fogalmam sincs, mi lenne a reális. Én a legmagasabbat választottam most ki, de jó lenne minél közelebbre belőni.
2022. márc. 18. 15:18
5/7 anonim válasza:
Azzal jársz jobban, ha magasabb értéket választasz, szerintem a 250 kcal körüli érték reális. De nézd meg esetleg a combot, az sem nagyon másabb összetételben.
6/7 anonim válasza:
#3 igazad van, ha szanaszét sütöd a húst, de nem szabad szárazra sütni, az már nem jó.
7/7 anonim válasza:
1/6-os: azért egyszer mérd le a nyers meg a megsült hús súlyát. Meg fogsz lepödni, hogy még a szaftos hús is mennyivel könnyebb az eredeti súlynál.
Ha cipötalppá süti valaki, akkor egy kiló húsból legfeljebb negyed marad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!