Melyik az a sós rágcsálnivaló, ami a legkevesebb kalóriát tartalmazza?
11. igen, ilyen kevés, mert bár 100g nyers pattogatni való kukoricában kb. 400-450 kalória van, 25 grammból már annyi pattogatott jön ki, hogy bő adagnak mondható.
Én egy Russell Hobbs Fiesta nevű gépet vettem 9000 forintért, ez olaj nélkül, csak forró levegővel készíti a kukoricát. Ami kijön belőle, hát ízlés kérdése, én úgy is meg tudom enni, kissé papír jellegű és íztelen (mivel nem olajjal készült), de tényleg így, hogy ráfújok minimál olajat és megsózom nagyon jó alternatívát találtam. A rátett olaj így elenyésző és így valóban alacsony kalóriájú rágcsát lehet készíteni.
Ami nagyon megdobja a pattikuki kalóriatartalmát, az a moziban a rengeteg olaj, de ugyanúgy tocsog a bolti zacskós, otthon mikróban elkészíthető (ráadásul állítólag ezekből a zacsikból a felbontáskor valami egészségre káros gáz szabadul el, ettől én nagyon megijedtem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!