Jó, ha a Kalóriabázisban így állítom be?
Figyelt kérdés
20 eves fiu 176cm es 105 kg
Hetkoznap suliban vagyok es azert jarkalok ide oda a varosba mindig probalok gyalog menni. Jó ha aktivitásnak azt írom, hogy átlagos aktivitás nem ülőéletmód? Mert azért nem egész nap az irodában vagyok hanám járkálok órákra ide oda a városba minden nap kb megteszek egy 8000-10000 lépést. Szerintetek mi lenne a helyes?
2022. jan. 9. 08:48
4/8 A kérdező kommentje:
Mert ugye így az jön ki, hogy 800kcal-t elégetek pluszba a napi tevékenységemmel, ha esetleg pl az okoskarkötőm nem mér annyi kcal-t a napi sétából akkor is elégetek annyit? Pl ülés állás során?
2022. jan. 9. 17:25
5/8 anonim válasza:
az okoskarkötők köztudottan túlbecsülnek, minimum 10 de akár 40 százalékkal
sima sétánál úgy számolhatsz szeirntem a te alkatoddal hogy fél óránént 200 kalória
6/8 anonim válasza:
Szerintem az alap égetés mellé pluszba a napi 800, sport nélkül nagyon túlbecsült, én a napi 10km futásommal sem égetek annyit, meg persze sétálok is átlagos mennyiséget, de a 800 kcal másfél óra megállás nélküli futás lenne.
7/8 A kérdező kommentje:
Jó de bele gondolsz már az ülés állás is kcal-t éget el, legalább is többet mint ha egész nap feküdnék, mind 1 kipróbálom így egy hétig, aztán megnézem, hogy mi változott
2022. jan. 10. 12:22
8/8 anonim válasza:
Az ülés is kalóriát éget, ezért van alapanyagcsere átlag életmódra megadva, amiben ez benne van. Nem kell még egyszer hozzáadni, a 800 pedig irreális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!