(21 éves) mennyi kaloriat kell ennem hogy meginduljon a fogyás ?
2021. okt. 6. 19:02
1/8 anonim válasza:
Ne egyél, hanem egyél kevesebbet és mozogj, sportolj sokat, mert a bőr alatti zsír olyan jó hőszigetelő, hogy a testhőmérséklet fenntartásához ilyen alkat mellett sokkal kevesebb energia kell, mint egy vékonyabb egyén esetében. Emellett érdemes csináltatni egy laborvizsgálatot is, esetleg megtűzdelve inzulin rezisztencia vizsgálattal, mert ott is lehet bibi a dologban. Napi 800-1200 kalória között van a fogyáshoz szükséges minimál energia bevitel, de az étrend összeállításánál ügyelni kell a megfelelő mennyiségű ballasztanyag (és rost) bevitelre is, hogy legyen megfelelő telítettség érzés is. Mindezt napi kb. 5-szöri alkalomra kell szétosztani.
Itt ki tudod magadnak számolgatni, bár őszintén meg mondom hogy én k..ára leszarom mit ír ez vagy az a program. Én most fogytam 10 kg-t szimpla koplalással (bár őszintén szólva én nem is voltam éhes) napi 1-2 szer ettem.
De a legjobb ha sportolsz is valamit miután számolgattál.
2021. okt. 6. 19:37
3/8 anonim válasza:
Lehetőleg ne koplalj 800 kalóriákkal. 1500 körül nyugodtan ehetsz, mozogj mellé valamit és szépen menni fog lefelé.
2021. okt. 6. 20:12
4/8 anonim válasza:
1 számold ki, hogy mennyi akalóriaigányed.
2 Told feljebb a kalóriaigényed sportolással
3 alakíts ki megfelelő étrendet, alacsony glikémiás (lassan felszívódó) szénhidrátokkal. Ez azért fontos, hogy elkerüld az éhséget és a falási rohamokat. A többi egyértelmű: sok fehérje, hogy minimalizáld az izomveszteséget, zsírból meg elég csak annyi, hogy a zsírban oldódó vitaminokat és tápanyagokat be tudd vinni.
4 a teljes kalóriabeviteled legyen kb 400-zal a kalóriaigényed alatt.
2021. okt. 6. 21:34
5/8 anonim válasza:
Legyél kitartó, egyél kevesebbet és egészségesebben, mint eddig (az a legjobb, ha számolod a kalóriákat, de nem feltétlen szükséges), mozogj sokat és nagyjából ennyi. Ha sikerül megfelelő deficitet tartanod, akkor száolhatsz 0.5kg fogyással hetente, tehát olyan 30 hét alatt le kell menjen. Az sem baj, ha tovább tart, a lényeg, hogy előbb-utóbb meglegyen. Tartsd észben, hogy még mindig ezerszer jobb egy kis fejlődés, mint a semmittevés. Annyit még, hogy ne kövesd el sokak hibáját, ne ess át a ló túloldalára. Ne menj 1400 kalória alá és ehhez add még hozzá a sportot is! Sok sikert!
2021. okt. 6. 22:20
6/8 anonim válasza:
ketodiéta.
lehet lepontozni
2021. okt. 6. 22:28
7/8 anonim válasza:
Ez egy olyan téma, ahol mindenki bátran lesz hozzáértő. Mi nem kalóriát számolunk, mi a figuval fogyózunk. Az a jó benne, hogy nem éhezünk. Napi 2 étkezést helyettesítünk és délben pedig azt eszünk amit akarunk, és működik, mennek le a kilók. Fogytam már többször korábban, tizen-kilókat, de visszajött. Még a kívánt súlyt nem értem el, nem olyan régen kezdtük.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!