A tésztának a nyersen, vagy a kifőzve mért súlya számít?
Figyelt kérdés
2021. aug. 24. 12:12
2/8 anonim válasza:
Ami az oldalán van az a nyersre vonatkozik.
3/8 A kérdező kommentje:
Tehát akkor ha megeszem kifőzve 100 grammot az adott tésztából, az kevesebb kalória lesz, mint ha 100 g nyers tésztát kifőzök, és mind megeszem, igaz?
2021. aug. 24. 12:31
4/8 anonim válasza:
Igen, mert a tészta vízet vesz fel. Ha halálra főzöd, vagy al dente-re teljesen más a súlya, ezért mérjük nyersen.
5/8 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. :)
2021. aug. 24. 13:23
6/8 anonim válasza:
Én úgy szoktam, hogy lemérem nyersen
Megfőzöm, és lemérem kiszámolom hány%-kal lett több.
Így főzve is mérhetem ( az egész családnak főzöm, îgy könnyebb nekem)
Bulgurt, rizst stb is így csinálom
7/8 anonim válasza:
( visszaszámolom a száraz súlyát...)*
8/8 anonim válasza:
Nyers. Pl. tegnap épp kifőztem tésztát, nyersen kb. 100 grammban 380 kalória volt, és a főttnél is kiszámoltam, abban pedig 100 grammban 135 kalória. Szóval na, lényeges a különbség a nyers és a főtt kalóriatartalma között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!