Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogy lehet, hogy majdnem egy...

Hogy lehet, hogy majdnem egy kilót híztam a héten?

Figyelt kérdés

2-3 hónapja elkezdtem szigorúan diétázni, edzeni.

Nagyon szépen haladtam, le is ment rólam kb 6kg.

Elvileg 2100 kalóriára van szükségem, ezt 1600ra csökkentettem, hogy deficitben legyek + 4-5x végzek saját testsúlyos, vagy kettlebelles edzéseket felváltva.

Az elmúlt 2 hétben viszont stagnál a súlyom, sőt. A hét elején még 79kg voltam, ma 79,8..

A héten 2x "csaltam", mind a 2x hamburgerrel. Ezeket is tisztességesen bevittem a programba, amiben a kalóriákat számlálom.

Hétfőn 380 kalóriával léptem túl a keretemet. Tegnap hambiztam még, de a tegnapi keretembe belefért.

Mindezek mellett 5x edzettem a héten.

Az étkezéseim során figyelek arra, hogy fehéjedús ételeket egyek.

Írok egy példát:

Reggeli: 100g csirkemell sonka + pár szelet abonett/tk kenyér

Tízórai: pár szem korpovit/vagy valami gyümölcs

Ebéd: 130-150g csirkemell + 60g rizs + savanyúság

Uzsonna: fehérjeszelet

Vacsora: vagy ugyanaz, mint a reggeli, vagy 1-2 tojás, vagy light mozzarella

Ezzel pont 1600kcal körül szoktam lenni, amiből még elégetek edzéssel az órám szerint kb 500 kalóriát, de vegyük azt, hogy túloz, akkor legyen 400kcal.

Ezzel a módszerrel fogytam le 2 hónap alatt kb 6 kilót. És eddig is volt hetente kb 1-2 csaló étkezés, de eddig nem befolyásolta a fogyást...

Hogy lehet az, hogy most majdnem 1 kilót híztam?

Ha úgy vesszük, csak 1 nap léptem túl a keretemet, amit az edzéssel bőven korrigáltam a többi nap.

Miért lehet ez?

Tud valaki valami okosat mondani?

Állandóan az ilyen kudarcok miatt adom fel az egészet... :(

Értem én, hogy egészségesen kell étkezni, de nehogy már 1-1 jól eső étkezés ennyire ne férjen bele sosem.. :(

2021. júl. 18. 10:54
 1/7 anonim ***** válasza:
90%
0,8 kg-ot "híztál". Ezt nem nevezném hízásnak. Lehet csak tele voltál még, nem mindegy, hogy reggel vagy este méred magad.
2021. júl. 18. 11:07
 2/7 A kérdező kommentje:
Mindig reggel mérem magam, wc után.
2021. júl. 18. 11:11
 3/7 anonim ***** válasza:
59%
Ne mérd minden nap, az a legrosszabb..
2021. júl. 18. 12:05
 4/7 anonim ***** válasza:
0%
2 hónap alatt 6 kiló mínusz nagyon kevés. Valamit nem jól csinálsz.
2021. júl. 18. 12:51
 5/7 A kérdező kommentje:

Én is keveslem ekkora kalória deficit mellett. A napi 500 mínusz megvan az étellel + mozgással szintén. Heti 1 kilót kellene fogynom, akárhogy is veszem. Sokszor elég durva biciklitúrákra is megyek hétvégén az edzés mellett, amivel 2ezer kalóriákat elégetek...

Én arra gondoltam, hogy esetleg közben gyarapszik az izom is, hiszen erősítő edzést végzek, nem zsírégető mozgást...

Régebben is fogytam már hasonló módszerrel, szóval nem gondolom, hogy kevesebbet kellene ennem. Ahogy azt sem, hogy rosszul ennék, hiszen nagyon figyelek a fehérje bevitelre, meg az egyéb makrókra is.

Egyébként 172 centis nő vagyok és sosem voltam vékony... Pedig régen versenyszerűen sportoltam.

2021. júl. 18. 12:56
 6/7 anonim ***** válasza:
53%
Szerintem is az izom növekszik, ezért nem látod kilóban a változást. Csinálj magadról képet, és az alapján fogod jobban látni a változást. Mégha a kilók nem is mennek le, formásabb leszel.
2021. júl. 18. 13:53
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Annyit nem növekszik az izom, hogy az valami számottevő változást okozzon. Viszont a glikogénraktárak megtelhetnek, pláne, ha eddig elég keveset esttél és most behambiztál. Néha egyszerűen megáll a fogyás, ennyi, légy türelmes és ne add fel, csináld tovább, amit eddig és majd beindul újra. Semmi drasztikus változtatást ne csinálj. Ez nem egy folyamatos, egyenletes dolog, fogyás közben le-föl megy a súlyod és néha teljesen megáll az egész, aztán egyszer csak "egyik napról a másikra fogysz" 3 kilót. de az nem 1-2 nap alatt ment le, hanem az összes eddigi munkádnak az eredménye. legyen türelmed ezt az eredményt kivárni.

(egyébként a mérleggel én jó módszernek tartom azt, ha naponta méred magad és hetente átlagot vonsz, hogy láss egy általános tendenciát hétről hétre, és hozzászokj, hogy nem kell izgulni a napi súlyingadozásokon)

2021. júl. 18. 18:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!