Edzésnél,étkezésnél a húsok,halak mennyiségét sütés előtt vagy után mérjük?
Mindig mindent nyersen.
A rizs esetében (is) abban van a tévedés, hogy ugyan a sulya 3-szoros lesz, de a kalóriatartalma az egésznek nem változik, a 100-ra számolt kalória egyharmada lesz, mint nyersen.
A lepontozó kifejtené a véleményét?
Ugyanis ha én megsütök 100g csirkemellet és a szomszéd is megsüt ugyanennyit, akkor könnyen lehet, hogy míg az enyém sütés után kiszárad és 70g lesz, az szomszédé 90g marad.
Hasonlóan a rizzsel, ahol számít, hogy mennyi ideig főzted, mennyi vizet vett fel.. és nem biztos hogy 100g rizsből a végén mindenkinek ugyanannyi g jön ki.
A kalória tartalma pedig attól függ, hogy nyersen hány gramm, mivel a sütés- főzés következtében csak a víz mennyiség csökken vagy nő, így ez az energia tartalomra nincsen hatással.
100 g nyersen valamiből, az mindenkinél ugyanannyi, de 100 g megfőzve már egészen eltérő lehet. Lehet kész terméket is mérni, MyFitnessPal-on sok ilyen opció van, pl hogy x gram grillezett csirkemell, de sokkal pontatlanabb.
Köszönöm a válaszokat!:)
980g csirkéből lett 633g.
540g halból 307g.
#5 engedd el, van egy-kettő gyenge képességű aki képtelen az általános iskolai matematika megértésére, nem képesek felfogni, hogy ha megsütsz 100g csirkemellet abból hiába távozik tegyük fel 30g víz, a tápanayagtartalma ugyanaz marad, hiába csak 70g.
Teljesen mindegy miből mennyi lesz sütés, főzés, grillezés, napoztatás... után, amennyi tápanyagtartalom nyersen volt benne az benne is marad, a tömeg változása ebből a szempontból irreleváns.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!