Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » A kalóriákon kívül kell még...

A kalóriákon kívül kell még valamit figyelni fogyáshoz vagy akár gyorsétteremben is ehetek, ha nem megyek a kitűzött kalóriaszám fölé és emellett mozgok napi 1 órát?

Figyelt kérdés
2021. máj. 10. 23:20
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
16%
A banánt nem a kalória miatt nem ajánlják (főleg reggel), hanem a cukor miatt.
2021. máj. 11. 06:41
 12/20 A kérdező kommentje:
8: kerékpározok, intenzíven
2021. máj. 11. 07:03
 13/20 anonim ***** válasza:
Imádom néha a kfc csirkét, nagyon jólesik időnként, de a csípős panír kikészítené a gyomromat ha mindig csak azt ennék fehérjeforrásként.
2021. máj. 11. 08:59
 14/20 anonim ***** válasza:
Én is szoktam gyorskaját enni,de csak ha belefér a keretembe,és max havi 1x,mert én utána éhesebb vagyok,fáj a gyomrom tőle. Ha huzamosabb ideig eszel egészségesen,és azután eszel gyorséttermi kaját,rá fogsz jönni milyen káros.
2021. máj. 11. 09:39
 15/20 anonim ***** válasza:
#12, na, én heti 8-10 óra intenzív biciklizés mellett (suliba járás, nem lehet elkésni) kb bármit megehettem, akkor is fogytam. Ettől még a makrotápanyag-összetételre érdemes figyelni, de sok mozgás mellett a túl sok cukorral szemben is megbocsátóbb a szervezet. A gyorséttermeknél is lekérdezhető a makrotápanyag-összetétel. Ha nagyon szélsőségesen étkezel, akkor meg a fehérjehiányra érdemes figyelni, de az ritka.
2021. máj. 11. 10:05
 16/20 anonim ***** válasza:
0%

És mi bajod lesz a gyümölcs cukortól?

A skinny fat effektus akkor szokott megjelenni, ha valaki nem végez erősítő edzést, nem a rossz étrend miatt.

És akkor még egyszer. A fogyáshoz kalória deficit kell. A szénhidrátot pedig nem kell minimálizálni. Csóri szénhidrát az egyetlen makród, amit a szervezet csak nagyon minimális százalékban képes zsírrá alakítani (de novo lipogenesis). Én 75 % ch bevitellel is remekül szálkásodok. Varázsló lennék?

2021. máj. 11. 11:22
 17/20 anonim ***** válasza:
0%
Nem mindegy, hogy 1200 kalóriát csak szénhidrátból viszel-e be, vagy egy egészséges szénhidrát-fehérje-zsír arányban. [link] ez szerint állítsd össze az étkezésed, tölts le egy appot, amivel tudod naplózni az étkezéseid ( yaziot tudom ajánlani) . Én ezzel a módszerrel fogytam idén 10 kilót. Mekit meg felejtsd el.
2021. máj. 11. 13:22
 18/20 anonim ***** válasza:
32%

Ne haragudj, de ez egy cikk egy baromság.

"Ha túl sok szénhidrátot fogyasztunk egy diéta alatt, hiába a magas fehérjebevitel és a kalóriadeficit, túl gyakran lesz telített (vagy legalábbis nem üres) állapotban a glikogén raktárunk, ami sajnos keresztbe tesz a zsírégetésnek."

Ez egyszerűen nem igaz.

Az meg, hogy tömegnöveléskor 3,3 g/tskg fehérje kell, vicc kategória. A felét tudod hasznosítani legjobb esetben is.

Ettől még le lehet így fogyni, de a kalória deficiten fog múlni, nem azon, hogy a szénhidrátot csökkented-e.

2021. máj. 11. 13:29
 19/20 anonim ***** válasza:
#18 nem vagyok szakember, nem mondom, hogy 100%-ban igaz. Viszont nekem ez vált be, ezért ajánlom.
2021. máj. 11. 13:39
 20/20 anonim ***** válasza:
37%

Teljesen jó, gratulálok az eredményhez. :)

Csak jó ha az ember nem csak a saját tapasztalatára tud hagyatkozni. Ha igaz lenne a cikk, akkor én a 75-80 %-os ch bevitelemmel elhízottnak kellene lennem, de szerencsére nem ez a helyzet.

2021. máj. 11. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!