A kalóriákon kívül kell még valamit figyelni fogyáshoz vagy akár gyorsétteremben is ehetek, ha nem megyek a kitűzött kalóriaszám fölé és emellett mozgok napi 1 órát?
Köszönöm a választ!
Alig egy hete kezdtem igazából (soha nem gondoltam volna, hogy erre fogok vetemedni, de a karantén megtettek a hatását :D ) - a kalkulátor szerint 2000 kalóriát kell bevigyek, hogy csökkentsem a testtömegem.
Az utóbbi 1 hétben ebédre szoktam enni visszafogottabban mint eddig, illetve estére gyümölcssalátát (reggelizni nem igazán reggeliztem ezelőtt sem)
Akkor ha jól értem, ha sok gyümölcsöt eszem, simán belfér a gyorskaja, a kalóriahatáron belül.
24/F
Sosem értettem azt amit a 3-as ír... hogy a banánnak magas a kalóriatartalma... szerintem pont nem. És laktató is.
Én reggelire megeszek 2 db banánt, ami 200 kalória. És simán elvagyok vele ebédig.
De ha pl zabkását/müzlut eszek, az minimum 300 kalória, és 10 órakor már éhen vagyok halva tőle.
A minőségre érdemes odafigyelni elsősorban. Már ha az egészség is fontos, és valójában az a legfontosabb!
Ezzel nem azt mondom, hogy néha ne ehetne az ember olyasmit ami az egészségesbe igazából nem fér bele, de érdemes az ilyesmit, mint például gyorsételek, fehérlisztes , cukros termékek, csipszek stb, háttérbe szorítani.
És emellett előnyben részesíteni, és a legnagyobb arányban fogyasztani teljes értékű élelmiszereket, pl zöldségek, húsok, tojás, olajos magvak, sajt, stb.
Én KFC csirkén élve adtam le 15 kilót nemrég - mivel a csirkehús az fehérje. Krumplit nem kértem hozzá, helyette vettem a közértben jégsalátát. Mekivel meg Burger Kinggel ezt nehezebb eljátszani, mert azoknál főleg hamburgerek vannak, aminek nagy része szénhidrát, és a szénhidrátot kell elkerülnöd a fogyásnál.
És persze cukros üdítőt sem kértem hozzá, de például a gyorséttermekben is van valamelyik cukormentes kóla például.
A napi egy óra mozgás az mi lenne? Én intenzíven gyaloglok fél-egy órát naponta, meg heti háromszor futok félórát, lassan, és ez nekem bevált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!