Tegyük fel, hogy nekem a napi kalóriaigényem 2000 kalória (lány vagyok, ülőmunkám van, de kutyával sétálok minden nap). Ha sporolok az mondjuk + 300 kalória.
Ha heti 6 nap kb 2000 kalóriát eszek (mondjuk 1600 és 2200 között), és heti 1 nap csak 500 kalóriát, azzal fogyhatok? Lehet valami eredménye?
2021. ápr. 25. 21:22
1/8 anonim válasza:
Az 500 kalóriás napnak semmi értelme. A szervezeted nem úgy működik hogy hetente összesítést végez a bevitt kalóriákból, és azt visszaosztja 7-tel.
Minden nap következetesen 1800-al többet érsz, és nem is ártasz vele magadnak.
2021. ápr. 25. 21:33
2/8 anonim válasza:
Többet érsz tényleg egy normális deficittel és mozgással. Az 500 kalóriás nap csak szenvedés lesz, 2-3 hétnél tovább úgyse csinálnád. Viszont ha ennél 1700-1800-at, amellett éhes se lennél, és hosszabb távon tudnád tartani.
2021. ápr. 25. 21:41
3/8 A kérdező kommentje:
Korábban csináltam kalóriaszámlálást, fogytam vele 7 kilót kb 4-5 hónap alatt. 1500 kalóriát ettem, és egész nap éheztem, sosem laktam jól, és csak a kaja körül forogtam a gondolataim. Nekem 2000 kalória az, aminél azt mondom hogy nem éheztem aznap.
Viszont érdekes, hogy azt meg simán kibírom hogy keveset (500 kalória) egyek 1-1 nap. Azt valahogy "kihívásnak" veszem. Minden nap persze nem tudnám csinálni, de heti 1-szeelr simán.
Csak tényleg azt nem tudom, hogy van-e értelme, mármint lehet-e vele fogyni vagy nem.
2021. ápr. 25. 22:07
4/8 anonim válasza:
Kalóriahiánnyal mindig lehet fogyni. Ezzel a módszerrel is, viszont így 1 kiló leadásához kb. 3 hónapra lesz szükség, azaz évente kb. 4 kilót tudsz fogyni.
2021. ápr. 25. 23:38
5/8 anonim válasza:
Ennek így nincs értelme, nem fog jól működni.
Két lehetőséged van.
1.: Továbbra is 2000 kalóriát eszel minden nap, de nekiállsz komolyabban sportolni, hogy meglegyen a megfelelő kalóriadeficit.
2.: Elkezdesz jobban étkezni, hogy jól tudj lakni 1800 kalóriával is. Nem nehéz, ha nekem 200 kilósan megy, akkor neked is menni fog.
2021. ápr. 26. 06:09
6/8 A kérdező kommentje:
4-es, leírnád nekem hogy ez hogyan jött ki neked? Mert én nem így számoltam.
2021. ápr. 26. 06:17
7/8 anonim válasza:
Ha 2000 kalória a súlytartáshoz szükséges igényed, és heti 6x kb ennyit is eszel, hetente egyszer meg 500-at, akkor hetente 1500 kcal deficitben vagy. 1 kg-hoz kb 7000 kalória deficit kell. Matematikailag mégy 1 hónap alatt se hozol össze ennyit, tehát ha nem is 3 hónap alatt 1 kg-ot, de baromi lassan fogynál. És nem is lehet ezt ennyire pontosan kimatekozni, az össze-vissza evés nem kedvez a fogyásnak. Mondjuk nem vitatom, van akinek a nagyobb kalóriás csalóétkezés segít újra beindítani a fogyást, másnak lehet pont a böjtölős, koplalós nap. De ehhez minden nap normális deficitet kellene tartani, mert ez így agyrém szerintem. De ha te kiszámoltad, akkor toljad, próbáld meg. Szerintem nem lesz eredménye és abbahagyod nagyon gyorsan, ez volt a kérdés ugye.
2021. ápr. 26. 10:47
8/8 anonim válasza:
Azok az 500 kalóriás napok pont arra lesznek jók, hogy megnehezítsd a metabolizmusod átállását. Többet árt, mint használ. Konzisztencia a kulcsa mindennek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!