Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Szerintetek ez mennyire káros?

Szerintetek ez mennyire káros?

Figyelt kérdés

Napi kb 1350 kcal-t eszek, heti 4x edzek egy órát. Így heti kb 1 kg-ot fogyok. Nem akarom ezt hosszú távon csinálni, csak amíg elérem a célsúlyom. Utána persze elkezdenék többet enni. Most viszont nincs kedvem sokat várni az eredményre, hamar el akarom érni és így megy is. Nem is okoz gondot betartani, mert többet enni egészséges kajából nem is bírok. (Persze pizza hambi csoki stb ből könnyen összeszed az ember 2-3000kcal-t is)

Sokszor olvasom itt, hogy ez egészségtelen és mindenkinek min 1500 de inkább több kcal-t ajánlgatnak.

Mégis mi problémám lehetne ebből, amit csinálok? Pár éve ugyanezt csináltam és pár hónap alatt lefogytam annyi kg-ra amennyire akartam. Nem volt semmi bajom

2021. ápr. 25. 15:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
96%

Ha nem volt semmi bajod legutóbb, miért is kell megint fogynod?

Azért nem érdemes nagyon leszorítani az energiabevitelt, mert egyrészt a legtöbb ember nem bírja egész hátralévő életében, úgy meg idővel visszahízhat. Akkor meg halál mindegy, hogy 3 hónap alatt fogy valaki pl 10 kg-t vagy 1 év alatt, ha 2 év múlva 20 kilót hízik vissza mert nem bírja hosszabb távon a szervezete. + Vitaminhiány, fáradêkonyság, hajhullás stb is előfordul koplalásnál. Másrészt ha eleve kevés energiabevitellel indulsz, a szervezet hozzászokik és nem fogsz annyi energiát felhasználni idővel. Lelassul/ megáll a fogyás. Nem éheztetni kell a testedet. 1300 kcal baromi kevés. Nem ez a módja a tartós fogyásnak. De ahogy gondolod. Mindenki a saját kárán tanul a legjobban.

2021. ápr. 25. 15:43
 2/11 A kérdező kommentje:

Szedek jó multivitamint is meg sokkal több zöldséget eszek mint eddig. Szóval miért is lenne káros?

Nem mindegy hogy egy év múlva fogok jól kinézni vagy pár hónap múlva..

Ahhoz h most miért kell fogynom nincs sok közöd, de elmondom ha ennyire izgat: nagyon nehéz időszak van mögöttem, sok nagyon rossz dolog történt velem plusz a covid miatt kb minimálisra csökkent a mozgás az életemben. Mivel egy betegség miatt baromi hízékonx vagyok, így most mikor elhagytam magam, többször rendeltem ételt, többször ettem csokit stb 3 hónap alatt több mint 10 kg t híztam. De képzeld amit évekkel ezelőtt leadtam azt egész idáig tartottam is, csak most volt egy nagy törés az életemben és nem figyeltem semmire. Szóval most elkezdtem leadni ezeket a plusz kilókat azzal a módszerrel, ahogy korábban is fogytam (mellesleg nem 2x annyit szedtem vissza). Szóval még mindig várom az értelmes magyarázatot arra, miért is annyira rossz ez

2021. ápr. 25. 15:56
 3/11 anonim ***** válasza:
95%

Leírtam miért lehet probléma. A többi a te dolgod, a te döntésed. Az érzelmi alapú evés is egészségtelen egyébként. Mindenkinek vannak nehéz időszakai, ez nem lehet kifogás, meg kell tanulni kezelni evés nélkül. Nem a miértje érdekelt, arra próbáltam rávilágítani, hogy ha fejben igazán életmódot váltottál volna anno, és nem időszakos fogyókúrát csinálsz, nem híztál volna vissza ( akármennyit), 20 év alatt sem. Bármi is történik az életedben, mert a hozzáállásod is változott volna.

Felesleges kérdést kiírni ha a választ nem fogadod el, meg kifogásokat gyártasz. Ha te olyan jónak gondolod amit csinálsz, minek kérdezel?

Felőlem akkor csinàld ahogy akarod.

2021. ápr. 25. 16:17
 4/11 A kérdező kommentje:
De mit nem értesz azon hogy évig tartottam a súlyom? Szerinted az akkor hogy ment? Nem fogyókúráztam meg diétáztam nonstop, kialakítottam a kis életmódomat. Az hogy egy betegség miatt hízékony vagyok és ha nem figyelek nagyon gyorsan hízok sz egy dolog. Nyilvàn nemkellett volna összetörnöm meg depressziósnak lennem de ne akard már bemagyarázni nekem, hogy azért jött vissza rám ez a plusz kiló, mert évekkel ezelőtt 3 hónapig alacsonyabb kalóriabevitellel fogytam:D nem igaz h nem látod h ez marhaság
2021. ápr. 25. 16:50
 5/11 anonim ***** válasza:
95%

Ez az a kérdés+kérdező aki valójában nem akar válaszokat kapni, csak önigazolást arra amit csinál.

Az első leirta jól, ez van.

2021. ápr. 25. 16:56
 6/11 anonim ***** válasza:
94%
5. Igen észrevettem😂
2021. ápr. 25. 16:58
 7/11 anonim ***** válasza:
79%

Kérdező!

Teljesen mindegy hogy milyen betegséged van, egy egészséges ember is meghízik, ha 1300 kalóriát fogyaszt, majd hirtelen nem figyel oda rá, hogy mit eszik.

Eléred az álomalakodat és boldog leszel. Először csak egy kicsivel több kaját engedsz meg magadnak, majd még egy kicsit és így tovább.

2021. ápr. 25. 18:33
 8/11 anonim ***** válasza:
78%
Mennyi pontosan az a nem hosszú táv? Szóval mennyit akarsz fogyni? Mert ha max 5 kg-t, szerintem nem lesz bajod. De ennél több esetén inkább lassabb ütemet választanék. És igen, nehezebb lesz így megtartani, de a te dolgod, hogy vállalod-e ezt a kockázatot.
2021. ápr. 25. 18:44
 9/11 A kérdező kommentje:
#7: látom neked se sikerült felfogni, hogy nem attól híztam mert 1300kcal-t ettem majd hirtelen zabáltam. Ennyit csak addig ettem amíg elértem a célom, utána a súlytartáshoz képzeld sokkal többet kell enni:) szóval abban a pár évben amíg tartottam is a súlyom, akkor simán megettem 2000 vagy több kalóriát is hisz ha kevesebbet ettem volna tovább fogytam volna. Amit akkor lefogytam azt tartottam is és mikor tavaly év végén történt ami, akkor is csak 2 kilóval voltam nehezebb:D szerintem határozottan nem mondhatjuk ezt jojónak, ha évekig nem híztam vissza semmit kb. Mert az a 2kg kb semmi. Szóval felesleges ezen lovagolni mindegyikőtöknek. Olvastatok valamit és csak azt az egy mondatot tudjátok hajtogatni, holott rám az nem igaz, de nem baj ti tudjátok és csak ezt az egy mondatot szajkózzátok:D
2021. ápr. 25. 19:00
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Akkor viszont kérlek magyarázd el hogy miért írtad ki a kérdést? Mi válaszolunk rá, te pedig flegmázol. Ha úgyis leszólod a neked nem tetsző válaszokat akkor felesleges a kérdés.
2021. ápr. 25. 19:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!