Ha megeszek pl. egy tábla (100g) csokit, akkor mennyit hízhatok? Általánosságban vagyok kíváncsi arra, hogy mivel mennyit tudok hízni (min/max)
Nem úgy működik, hogy megeszel 100g csokit és 100 grammot hízol. 100 gramm csokiban kb. 500-600 kalória van. A rajtad lévő zsír 1 kilója kb. 7000 kalóriányi energiát tartalmaz. Ahhoz, hogy egy kilót hízzál, kb. 7000 felesleges kalóriának kell felgyülemlenie. Tehát huzamosabb ideig a napi felhasznált kalóriáidon felül kell enned ahhoz, hogy egyáltalán hízz a csokitól. Akik elhíztak, azok nagyon sokáig, következetesen a felhasznált kalóriamennyiségen felül ettek.
Tehát elviekben 10-11 tábla csokitól hízol 1 kilót, ha az mind a szükséges energiabeviteleden felül van.
Az elmélet szerint ha azzal számolunk, hogy napi 100g csoki kb + 500 kcal, akkor nagyjából 2 hét alatt hízhatsz 1 kilót elvileg. De ez amúgy nem igaz mindenkire.
A tesóm pl nagyon sok édességet csipszet eszik napi szinten. Az össz bevitele naponta ilyen 5000 kcal körül van ülőmunka, 0 edzés mellett és sose volt kövér, de még túlsúlyos sem. Ilyen szerencsés, gyors az anyagcseréje.
7. Erről szólt az én válaszom is lényegében. Az egyéni anyagcsere a legfontosabb.
Nem az hogy ki hány kalóriával többet visz be mint amire elvileg szüksége van. ( Ezt amúgy is kiszámíthatatlan, napról napra változó) Csak a bevitt energiatöbblet miatt nem lesz valaki egyértelműen kövér. A szervezetünk ennél sokkal bonyolultabb mint egy kalória kalkulátor/ számológép.
De hát ez az elmélet...
6-7. ez semmilyen szinten nem mond ellent annak, amit leírtam (5-ös vagyok). " Ilyen szerencsés, gyors az anyagcseréje" - tehát azt a sok kalóriát, amit bevisz, mind elégeti, nem a szükségletén felül van az édesség.
" a logikátok szerint már vagy 500-nak kéne lennem"
ilyet senki nem mondott, ha te tartod a súlyod, akkor energiaegyensúlyban vagy, tehát neked sem azon felül van a 3-4-5 ezer kalória.
8. "Csak a bevitt energiatöbblet miatt nem lesz valaki egyértelműen kövér." De igen, ha huzamos ideig csinálja és nem ellensúlyozza mozgással, energia-kiadással. Persze, hogy napról napra változik, de megközelítőleg kiszámítható. A szervezet bonyolult, a folyamatok bonyolultak, de ha az energiaegyensúly a végén negatív, akkor fogy az illető, ha pedig pozitív, akkor hízik. Ez a része nagyon egyszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!