Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Normális, hogy egy hét után...

Normális, hogy egy hét után még nem fogytam semmit se?

Figyelt kérdés

Sose ettem sokat, de a lezárások miatt, meg hogy nem dolgozok alig mozgok. Egy hete kezdtem ezen változtatni, minden nap sétálok egy órát hegymenetben, plusz este intervallum edzést csinálok itthon, minden második nap pedig erősítőedzést expanderekkel. Számolom a kalóriákat is (ezt még a mozgás előtt elkezdtem egy-két héttel), átlagban olyan 1200-1300 között szoktam kihozni, sajnos néha becsúszik, hogy elfelejtek enni, volt már napi 800 is, de azért nem gyakori.

Nem kéne már egy hét után legalább valami minimális különbségnek lennie?

Lehet, hogy csak türelmetlen vagyok, csak azt hinném, hogy ekkora kalóriadeficitnek már eredménye kéne legyen.

2021. ápr. 12. 18:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Persze normalis, turelem. Nekem 2 het utan mozdult meg a merleg. Illetve centizd magad, egy ido utan izmod is kezd noni, es nem kilokban, hanem centiben fogod latni a valtozast.
2021. ápr. 12. 19:10
 2/6 anonim ***** válasza:
Azért nem mindegy mekkora felesleg van rajtad. 5kg vagy 20kg? A belső szervek és sok energiát raktároznak, ezért lehet hogy csak egy hónap múlva kezedsz el fogyni.
2021. ápr. 12. 19:13
 3/6 anonim ***** válasza:

1. Nem mindegy, hogy az az 1200-1300kcal miből áll.

2. Kevés az energiabevitel, főleg, ha mozogsz is mellette, gondolom a túlsúly sem pár hét alatt ment fel, akkor miért akarod sürgetni a leadását.

+pont, hogy legalább mozogsz mellé, nem csak koplalással vagy csodaszerekkel akarsz fogyni, de az energiabeviteled növelni kell. Max 500 kcal deficit amit a szervezeted hosszú távon tolerál.

2021. ápr. 12. 19:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Teljesen normális, nekem kb 2 hét kellett, mire lement 1 kg.
2021. ápr. 12. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
22%

Nem normális. Éppen a diéta elején szokott nagy változás lenni, "leugrik" 1-2 kiló a belek kiürülése és vízvesztés miatt. Ez nem igazi fogyás, ezután alaposan le is lassul a súlyvesztés.

Ha semmit sem változott a súlyod két hét alatt, annak két oka lehet.

1. Rosszul számolsz.

2. Ha nő vagy, esetleg a ciklusod azon szakaszában jársz, amikor visszatartja a szervezeted a folyadékot.

2021. ápr. 12. 19:40
 6/6 A kérdező kommentje:

Hát úgy látom, nem egyhangúak a válaszok, de köszönöm szépen mindenkinek!

Egyébként kb 10-12 kiló feleslegről van szó. Figyelek a makro tápanyagokra is, szemetet meg sosem ettem.

Az energiabevitelről már sokat nézelődtem, mert sok helyen ennél tényleg több kalóriát írnak elő, de én eleve nem igen tudok ennél többet enni, szóval nekem az elég felejtős, hogy ennél többet bevigyek.

Egyébként nyilván nem vártam, hogy egy hét alatt fogyjam ezt le, csak jó lenne a testemtől valami megerősítés, hogy ezt folytassam így, és akkor oké lesz.

Tuti, hogy nem számolok rosszul, egyrészt nem először csinálom, másrészt konkrétan grammra lemérek mindent, amit tudok, és még így is felfelé kerekítek mindent. Amúgy 1-2 kilót hogy tudnék lefogyni egy hét alatt? Mármint amennyit én olvastam erről, az elég lehetetlen normális körülmények között. Azért nem 150 kilós vagyok, csak 74.

2021. ápr. 12. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!