Megusztam a jojo effektust?
Tudom, nem igy kellett volna fogyoznom. 1000 kaloriaval es futassal fogytam 11 kg-t. Most vagyok 58 kg 171 cm.
3 honapja ertem el ezt a sulyt, azota normalisan leszek napi 2000-2200 kaloriat, a mozgast is heti 1-re csokkentettem. Azota is tartom a sulyom, nem hiztam semmit. Igy 3 honap utan kilehet jelenteni, hogy megusztam a jojo effektust?
Nem, ilyet nem lehet kijelenteni.
Ez nagyon átmeneti állapot.
Gondold végig logikusan:
a kcal duplája
a mozgás pedig lényegesen kevesebb.
Leet, a mérleg ugyanannyit mutat, de az izom (már amennyi futással megszerezhető) és a zsír aránya már más.
Most, hogy végre kap a szervezeted normális mennyiségű kcl-t, elkezd betárazni zsírból, hogy ha még egyszer csak 1000 kcl-t kap, fenntarts magát.
Ha megtartod azt a mozgás mennyiséget, amivel elérted az 58 kg-t (171 cm-hez talán kevés, de lehet, neked ez így tetszik, ámen) és 2000 kcl eszel úgy meg tudod ezt tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!