Vajon megúszta a blokk és mégis mi lehetett ez?
Történet a következő:
25o km az autópályán, egyhuzamban, 14o-15o-es átlaggal. Volt már többször ilyen, minden gond nélkül. Lejovok pályáról, két perc múlva füstöl a motorter. Kinyitom, kupakot a kiegyenlítő lelotte,hűtővíz sehol, 4 liter (!) ment bele az ujratolteskor.Tehát konkrétan maradt benne úgy másfél liter, 5.5 megy bele ha jól emlékszem Ami fontos hogy a vizhofok visszajelzo szerint 9o fok volt, beton biztosan. Haza is kellett ugye jönni. Autó vízzel kívül belül ellatva. Csövek ellenőrizve, zabszemmel a fenékbe elindulok haza, újabb 25o km. Max 13o-cal mentem de inkább 12o volt az átlag. Víz 9o fok, 5-6 megállás során ellenőrizve minden. Csövek nem kemények, nincs nyomás a rendszerbe, víz nem olajos (mikor lelotte a kupaokat az a kevés víz, ami maradt sem volt olajos), nem forr, és egy decit sem kellett utána tölteni. Motor szépen jár, semmi szokatlan, tehát a 25o km-et minden gond nélkül megtettem.
Kérdés: létezik, hogy csak állandó magas fordulaton fogyjon a víz? Ez lehet esetleg normális viselkeds? (kötve hiszem)
Kérdés:
Vajon a blokk, hengerfej és a motor unblock meguszhatta? Nem tudom mennyi ideig mehetett minimális vízzel. Olajat nem fújja ki a hf-nél, ugyan olyan, mint előtte. Lehetséges, hogy nem vetemedett, csavarodott, de formálódott a motor?
Kérdés: jól sejtem, hogy akármit csinálok, ez az autó vagy már most, vagy nagyon rövid időn belül újra megismetli ezt a műveletet és már nem csak kezdődő, hanem kész hengerfejes?
Van bármi esély, hogy nem hengerfejes, és a motor is megúszta és ez csak a nagy igénybevételtol volt? Szerintem ha minden oké akkor bírnia kéne.
1.8 benzin, mk3 mondeo.
Nem volt rendesen ráhúzva a kupak. A nyomás/ rezonancia letekerte, majd az így már alacsonyabb forrásponttal rendelkező víz felforrt.
Egyébként a kupak meglett?
Túlélhette :) volt egy Ford Mondeo M abból elfolyt a víz és még becsbol hazajött 180-190es tempóval.
Utána jöttünk rá hogy nincs víz azért nem volt fűtés, azt túlélte.
Nekem most a rohangálós autombol az olaj tűnt el. Soha nem ette, végülis lecseréltuk már amennyire a 8 deci leengedese cserének minősül és működik az is.
Az egy túlnyomásos rendszer, ha lejön a kupak simán kinyomja majdnem az összes hűtővizet. Ahogy fogy belőle a víz a blokkban túlmelegszik néhány helyen a maradék, gőz képződik és az a többit is kinyomja.
Ha szerencséd van és sehol nem melegedett túlságosan fel a blokk, akkor megúsztad. Ez majd idővel, használat közben kiderül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!