Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A retro nosztalgian kívül mi...

A retro nosztalgian kívül mi miatt van KGST blokk keleti verda láz ? Ócska sokat fogyasztó zajos fapados szinte állandó javítani való füstölős hulladékokon mit favorizálnak ?

Figyelt kérdés
2021. jan. 30. 16:14
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Fogalmam sincs. 95-ben születtem, szóval nem nosztalgiáról van szó.

Egyszerűen imádom ezeket az autókat, nagyon szépek a számomra.

2021. jan. 30. 16:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Annó nem volt ennyi féle autó. Eztért egy-egy típus sokaknak volt. Ezért kultusza lett, még ma is. Nevezhetjük ezt nosztalgiának. Ez nem elég? Ha megnézed, olyan autókból, amiből sok van, pl Astra, Focus, Golf, Swift, stb, hatalmas autós falkák vannak ma is a neten.

Én 83-as születésű vagyok, 2000-ben szereztem jogosítványt, így a KGST autózás szempontjából engem annyira nem érintett. Használtan se volt ilyen járgányom. De ha az úton meglátok egy szépen megvigyázott, esetleg restaurált példányt, bizony utána fordulok. Ez független attól, hogy a mai autókkal ezek az akár 40-50 éves gépek nem veszik fel a versenyt.

2021. jan. 30. 17:14
 3/6 anonim ***** válasza:
Aki ezeket veszi annak ez volt a gyerekkora. Mostanra alakult ki Magyarországon is egy olyan módos 60+-os réteg, aki meg tudja engedni magának egy felsővezetői pozíció vagy vaskosabb nyugdíj mellett, hogy a korábbi - ma már muzeális - értékeit régi fényükben megőrizhesse függetlenül attól, hogy az egy Erika írógép vagy a régi családi autó. Nekik nem tétel 1 millió forint egy szép állapotú Ladáért vagy Zaporozsecért. Szóval a nosztalgián kívül nincsen más, de nem is értem miért kéne lennie - nyilván a magyar veteránpiacon nem lesz túl érdekes egy oldtimer Peugeot, Rover vagy Honda, ha az a szocializmusban gyakorlatilag nem is létezett itthon, nem lehetnek róla emlékei a népességnek. Merci volt még sok a KGST-s járművükön kívül, elenyésző számú Fiat, Ford, Opel Renault meg esetleg Volkswagen, s a veterános közösségben is kb. ez a felhozatal.
2021. jan. 30. 17:25
 4/6 anonim ***** válasza:
Fogalmam sincs, de felénk is mostanában egy-két fiatalnak kedve támadt Ladázni. Itt szaladgálnak piros Ladával fehér ajtóval, fehér Ladával meg fekete ajtóval.....én sem tudom hová tenni.
2021. jan. 30. 17:37
 5/6 anonim ***** válasza:
Nosztalgia, a retro meg hasít, felülnek a divathullámra is sokan
2021. jan. 30. 18:46
 6/6 anonim ***** válasza:
Nálam is egyrészt nosztalgia az 1310 Dacia, másrészt családi relikvia, mert apám vette újonnan. És mivel súlyos autób*zi vagyok, így minden aminek 4 kereke van imádom. Ezt azért imádom, mert nagyon kényelmes, ősrégi kontstrukció létére olyan szépen jár és működik a 4 hengeres karburátoros motor benne, mint egy nyugati injektoros akármilyen szívóbenzines. Meg jólesik bizonygatni vele, hogy bizony nem olyan szar a Dacia, mint elterjedt a köztudatban. 260 ezer km van benne, motor felújítva, váltó 15 éve volt cserélve, meg a teljes kasztni is a rozsda miatt, de rengeteg alkatrésze és a teljes belseje eredeti, nem restaurált autó. Ezért vagyok büszke rá, és szeretem az ilyesmit. Örülök is, hogy szabadidőben van bütykölnivaló, jó hobbi, de az a baj, hogy elmentem vele a Transzfogarasra meg vissza, és semmit nem kellett csinálnom vele. A vitrinben tartott, soha elő nem szedett, túlrestaurált relikviákat viszont én sem értem, sajnos a legtöbb 30+ éves autó erre a sorsra jut felújítás után.
2021. jan. 31. 08:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!