Ha sütök, főzök, akkor a zsiradék teljes részét hozzá kell számolni az ételekhez?
Tegyük fel, hogy nagyon precízen szeretném kiszámolni a napi kalóriabevitelemet. Ez pontosan lehetetlen, de törekszem rá, még ilyen apróságokkal is, amiknek tekintsük el az értelmétől hobbiszinten.
Pl. rántottát csinálok, vagy sütőben készítek valamit, ezek alá pedig mondjuk egy kis zsírt teszek. Ebben az esetben ezt a zsírt teljes egészében hozzá kell adni a napi kalóriabevitelhez, vagy egy része levonható?
Oké, nem érdemes ezzel bíbelődni, vagy ne pont rántottát vacsorázzak, ha már ezen is matekozni akarok stb. De tegyük fel, hogy én mégis rántottát eszek mondjuk olívaolajjal.
Ha megeszed a zsiradékot, akkor feltétlen - például rántotta esetében.
Ha nem, akkor nem, illetve csak egy részét - például olajos hal esetében vagy ha bö olajban sütsz. A gond ezeknél csak az, hogy nem tudod meghatározni, mennyi is az, amit benne marad az ételben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!