Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyire fontos a zöldségek...

Mennyire fontos a zöldségek számolása?

Figyelt kérdés

Mint uborka, paradicsom, saláta, retek...

Tehát ha eszek rendesen azzal megvan a keretem, legyen 1500 kcal, és ennek tetejébe még megeszek egy csomó zöldséget a fent említettekből, azt fontos számolni? Vagy annyira elenyésző hogy nem gond?

2021. ápr. 2. 17:50
 1/4 anonim ***** válasza:
68%
Szerintem érdemes számolni. Vagyis attól függ, mit értesz az alatt, hogy még megeszel egy csomó zöldséget. Mert pl. ezeknél kb. 100 grammban mindegyikben kb. 10-20 kalória van. Ez így nem sok. De ha tegyük fel, ha az általad felsoroltak mindegyikéből eszel 100 grammot, akkor már 60 kalória meg van. Ami szerintem annyira nem sok, most ha ennyivel átléped a kereted, nem tragédia. Viszont ha mindegyikből megeszel több száz grammot, akkor már az több száz kalória plusz, ami már túl sok. Szóval ez attól függ, hogy még is mennyit eszel belőlük.
2021. ápr. 2. 18:26
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
A zöldségeket is kell számolni, különben könnyen 500 vagy még több kalória lesz, amit megettél, mint amit egyébként számolnál.
2021. ápr. 2. 18:49
 3/4 anonim ***** válasza:
100%
Ha mondjuk reggel eszel egy retket, ebédre egy kis salátát, uzsonnára meg egy paprikát, azt nem érdemes számolni, ha viszont több száz grammról van szó egy nap, akkor talán jobb számolni, bár még az is csak olyan 100 kalória körül van.
2021. ápr. 2. 18:52
 4/4 anonim ***** válasza:
Én az elején számoltam, aztán kijött egy átlag kalória, hogy mennyit eszek egy nap, ami 120 kcal volt. Azt továbbra is beleszámoltam, de egyesével már nem számolgattam. Ha pluszt ettem, akkor csak megbecsültem, mennyi lehetett.
2021. ápr. 2. 19:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!