Egy fogyókúrában mennyi időnként érdemes csalónapot tartani?
Semennyi.
Egyszerűen mentálisan egyszer megfogsz törni benne abbahagyod a "fogyókúrázósdit" mert kiég a szervezeted, hiányozni fognak a régi ételek amiket addig ettél, főleg hogy x időintervallumonként néha jól bezabálsz belőle.
Nem fogyókúrázni kell, hanem életmódot váltani, persze ha hosszú távra tervezel. Majdnem mindent lehet enni, vagy legalább egészségesebben elkészíteni, és bumm, minek csalónap, ha azt eszek amit akarok. Vagy neked megéri kínoznod magad 3 hétig mondjuk, hogy utána egy napig azt egyél amit akarsz, utána 3 hétig megint csak vágyakozó rá?
Magának a fogyókúrának szerintem nincs sok értelme, maximum ha az a cél hogy egy adott napra leadj pár kilót. Ugyanis amint elérted az álomalakot, boldog leszel és örülsz hogy vége a diétának, ehetsz amit akarsz. Majd szépen visszahízod a leadott kilókat.
Nekem úgy sikerült fogynom, hogy első körben odafigyeltem a kalóriára. Kitűztem egy adott kalórimennyiséget, amit nem léphettem át. Majd ezt kiegészítettem azzal, hogy figyeltem a szénhidrát-zsír-fehérje mennyiséget és ezt sem léptem át. Végül pedig megnéztem hogy az én koromnak, magasságomnak mennyi cukrot, koleszterint stb kell fogyasztania naponta és azt sem léptem át. A hangsúly a mértéken van.
Fogyókúra értelmetlen bromság, ahogy a csalónapok is.
Váltsd életmódot, alakíts ki olyan étrendet, amit életed végéig tudsz tartani, vagy garantált lesz pl a jojo.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!