Rendszeres mozgok, és eszem viszont nem tudok tovább fogyni, miért?
Próbálj meg több rostot enni, ha természetes módon nem megy, lehet venni értend kiegészítőként. Nem túl finom, de én se voltam gyakran nagy wc-re járó típus, viszont mióta viszek be pluszt, a napi 1 megvan.
Illetve voltál orvosnál? Tudom, hogy jelenleg nem kicsit van fejetlenség, de próbálj meg időpontot kérni, hátha van valami anyagcsere zavar a dolog mögött.
Ha nincs semmi ilyesmi, akkor 2-3 hetente próbáld meg hintáztatni a ch-t. Egy napra emeld meg egészséges forrásból. Sokszor van, hogy ez beindítja. Vitaminokat, ásványi anyagokat is érdemes lehet megemelni, a sok futás megnöveli a test igényét ezekre.
Ezen felül türelem. A leírtak alapján mindent jól csinálsz, néha több idő, mire reagál a szervezet, ne keseredj el. Foglald el magad mással is, ez csak legyen ilyen mellékes dolog.
"Az anyagcserém sosem volt gyors és most sem érzem hogy az lenne (van olyan hogy 2 napig nem tuok wc-re menni)."
Az anyagcsere sejtszintű folyamat, nem az emésztési sebességet mutatja meg. A mindennap egyszer székelés egészségessége tévhit, vannak olyanok, akik mindig is ritkábban mentek (én is ilyen vagyok), akik ugyanolyan egészségesek, csak genetikailag ilyenek.
Öt hét stagnálás, ingázás még nem akkora probléma, mivel nem vagyunk gépek, ilyesmi simán megesik.
Célsúlyodat nagy valószínűséggel nem fogod elérni május végéig, mivel az csak két hónap, neked meg tíz kilót kellene fogynod úgy, hogy nincs is nagy túlsúlyod. Hagyj magadnak időt rá.
Nem írtad, hogy mennyiről indultál, de szerintem az 1200-1300 kcal kevés. Ha keveset eszel, akkor pont hogy raktározni fog a szervezeted és megáll a fogyás, mert hogy nem kap elég energiát, félre kell tenni amit csak tud.
Nem tudom, hogy honnan szedik az emberek ezeket az 1200-1300 kcal-os napi beviteleket, mert baromira kevés ehhez a magassághoz és súlyhoz. Ez max akkor lenne megfelelő, ha mondjuk 20 centivel alacsonyabb lennél.
Ha semmit sem mozogsz egyáltalán, akkor is ilyen 1800-1900 kcal körül van az, amit csak az alapvető testfunkciók beviteléhez kell bevinned. Ha 4-5x edzel egy héten, akkor ez olyan 2200 kcal körül van már. Baromira nem kap elég tápanyagot és energiát a szervezeted.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!