Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Jól értelmezem ezt az egész...

Jól értelmezem ezt az egész kalóriás dolgot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

172 cm körül mozgok, amellé társult még novemberben vége felé 105 kg.

Megelégeltem ezt az egészet, és november vége felé óta életmódváltásba kezdtem.

Mondhatni szépen haladok, a cél 80 kg, jelenleg 88.0 kg vagyok. Heti 5x tartok hétfőtől péntekig kb 1 órás súlyzós edzést, a súlyzós edzések előtt bemelegítésnek 20 perces hiit edzéseket, amivel szintén égetek kalóriát.

Nem akarok túlozni, sem hülyeséget mondani, de kb 2 és fél hónapig 1400 kalóriát vittem be. Beindult a fogyás, nagyon örültem, nem éheztem, csak minőségi ételeket ettem, nem éreztem rosszul magam az 1400 kalória miatt, mert egyszerűen tényleg jól éreztem magam.

De. Mostanában kutakodtam neten, kíváncsi voltam, hogy 3 hónap alatt 105 kg-ről lemenni 89 kg-ra egészséges-e, és hol azt írták, hogy ez még egészséges, hol pedig azt, hogy gyors a fogyás és hogy kevés ez az 1400 kalória.

Eddig kalóriabázist használtam, viszont nem regisztráltam, tehát nem személyre szabottan ajánlott kalóriát, illetve nem is figyeltem ezt, hanem arra törekedtem, hogy 1400 kalória körül mozogjak naponta. 1 hete viszont regisztráltam, és elméletileg heti 1 kg fogyás mellett 1600 kalóriát kellene ennem mozgás nélkül.

A kalóriát megemeltem 1600-ra, viszont a mozgást nem nagyon kalkuláltam bele. Nyilván, csak saccolni tudok, hogy mennyi kalóriát égetek el ~45 perc súlyzós edzéssel, illetve 20 perc hiit edzéssel, de elméletileg mozgással együtt már nem 1600 a kalória a keretem, hanem 2000.

Tehát akkor hétfőtől péntekig nem 1600 kalóriát kell bevinnem, hanem 2000-et, vagy mivel nem pontos a kalóriaégetés valószínűleg inkább vigyek be 1800-at? Amikor nem mozgok pedig (szombat, vasárnap) 1600 maradhat?

2021. márc. 3. 11:20
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

Volt egy működő rendszered, amivel fogytál, de jól érezted magad, a fogyásod üteme nagyjából egészséges. Miért változtatnál rajta? Ha nem éhezel, minőségien kajálsz, akkor nem volt azzal semmi baj. 1400 tényleg kevésnek hangzik egyébként, nekem alacsony lányként is ennyi a keretem és szépen fogyok. De ha te jól érzed magad így, akkor nem kell hirtelen 2000re emelned, csak mert a kalkulátor azt mondja.

Szerintem először kevesebbet emelj rajta, tapasztald ki, hogy érzed magad, hogy megy a fogyás annyival, aztán max emelsz tovább.

2021. márc. 3. 19:40
 2/3 anonim ***** válasza:
Minimum 1800 kalóriát egyél, így gyorsabb lesz a fogyás hidd el, tapasztalatbol mondom
2021. márc. 3. 23:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Épp a fogyás ütemével van bajom, mert elméletileg ez gyors, és nem szeretnék később problémát belőle, de emelem a kalóriát 1800 köré, azzal már nem fogok mellé. Köszönöm a válaszokat! :D
2021. márc. 4. 10:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!