Van olyan oldal, ahol utána tudok nézni KONKRÉTAN az ételek kalória mennyiségének?
Figyelt kérdés
Speciel a reggelim 2 szelet kenyér margarinnal, néhány szelet sonkával meg 2 lapkasajttal. 11 felé megleszem ugyanezt csak zselével, illetve délután 4 körül eszek főtt ételt. Vacsorát néha kihagyom, de akkor is általában ilyen szendvicset eszek. 85 kg vagyok, 193 cm magas, és le szeretnék adni olyan 5 kg-t. Min változtassak? Mennyi ezeknek a kalória mennyisége?2021. febr. 28. 11:19
11/14 anonim válasza:
Ehhez hozzá jön az is, hogy hiába tudod KONKRÉTAN a megevett ételek kalóriáját, az elhasznált kalóriáidat csak becsülni tudod, az okosórád is csak becsül.
12/14 anonim válasza:
Én most a Yazio-t kezdtem el használni. Szerintem jobb mint a kalóriabázis, mert a kalóriabázissal ellentétben a Yazio felismeri az élelmiszert vonalkód alapján. :) Plusz én több élelmiszert is találtam benne mint a kalóriabázisban. Szóval én a Yaziot ajánlom.
13/14 anonim válasza:
Őszinte leszek, én nem szeretem ezeket az alkalmazásokat és oldalakat. Bárki beleírhat bármit és, ha rákeresel egy adott termékre vagy ételre, akkor abból is lesz kismillió féle, mind különböző értékekkel. A főtt ételeknél pl. a legtöbbször nincsen feltüntetve, hogy konkrétan mi és mennyi van benne, miközben mindenki máshogyan készíti, mindenki más mennyiségekkel dolgozik stb., nem tudsz pontos értéket kapni. Ha saját magad készíted az ételt, akkor szerintem érdemes egyszer leírni a receptet, megmérni és kiszámolni mindent, felírni és akkor azt követően azzal már tudsz számolni később. A Yazioban az mondjuk tényleg jó, hogy beolvassa a vonalkódot, de ha már elve kész, bolti terméket fogyasztasz, akkor te is le tudod olvasni róla az értékeket és ki tudod számolni a felhasznált/elfogyasztott mennyiség alapján. Persze, arra jó az app, hogy abba szépen fel tudsz vinni mindent, kiírja még mennyi hiányzik a kalóriakeretedből stb., de nekem ez annyira nem fontos. Tudom, hogy hozzávetőleges értéket az app is ad, 100% pontos úgysem lesz a te mérésed sem, valaki pl. direkt felé lő és mindig a legmagasabb értékekkel rendelkező terméket/ételt választja a lehetőségek közül. Ez csak az én véleményem, de próbáld ki és használd nyugodtan, sokan szeretik.
14/14 anonim válasza:
Nekem a kaloriabazis a kedvencem mert oriasi az adatbazis es sok helyen van megadva ertek nem grammra hanem pl egy szelet kenyér. És nem lesz tokeletes de sokkal egyszerubb
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!