Napi kb. 1100-1200 kalória éhezésnek számít?
Napi maximum 1200 kalóriát fogyasztok, minden nap kb. 1 órát futok mellé, van, hogy picit többet. Pl. Így néz ki egy átlagos napi étkezésem:
Reggeli: 1 dl espresso kávé, 2 dl 1,5%os tej, pici vegán fehérjepor + hozzá valamilyen gyümölcs, pl. egy őszibarack és egy szilva
Nasi: cukormentes müzliszelet
Ebéd: rántotta 2 tojásból + egy kicsi tonhal konzerv saját levében + paradicsom/uborka, vagy ha nem ezt eszem, akkor pedig két szelet fehérjekenyér csirkemellsonkával, sajttal, kukoricával ilyen melegszendvicsként megsütve
Vacsora: görög joghurt banánnal+pár szem olajos mag, vagy zabkása bogyós gyümölccsel, vagy egy cukormentes kakaós csiga + hozzá egy alma
Ezekből szoktam válogatni általában, és igyekszem minél több vizet fogyasztani.
Ellenben soknak szoktam érezni ezt a mennyiséget, és bűntudatom van, ha túllépem ezt a kalória keretet, ilyenkor mindig kompenzálok úgy másfél óra futással.
Sokszor szédülök, állandóan fáradt vagyok, nehezen tudok koncentrálni, pedig szerintem “tisztán” étkezem, és tényleg rendesen sportolok. Többet kellene ennem?
20/L
Szédülés, állandó fáradtság lehet vitaminhiánytól is. Ilyen gond nincs?
De egyébként igen, elég kevés ez a kalória egy átlagos testalkatú felnőttnek.
Nem tudom eldönteni, hogy direkt tetteted a butát vagy tényleg ennyire nem látod a helyzetet? Bárki, aki képben picit a fogyókúrákkal, diétákkal, felismeri a tápanyag hiány jeleit. Soknak szoktad érezni? Hiszen a szervezeted egyértelműen jelzi, hogy ez kevés. Azért írtad ki, a kérdést mert nem vagy benne biztos, hogy éhezés-e. Látod ezt a kettősséget? Soknak érzed azt, amiről amúgy felmerül benned, hogy éhezés. Ez baromira nem egészséges. Simán ehetnél többet. Nem írod a súlyod, de gyanítom elég kevés. Napi másfél óra futás,pláne ilyen étkezés mellett csak tönkreteszi a szervezeted. Még a maraton futók is tartanak szünetet meg pihenőnapokat.
Egyértelműen az anorexia felé sodródsz.
1200 kcal akkor lenne jó, ha nem sportolnál egyáltalán. Így 1600-1800 kéne minimum, de ha másfél órát futsz, akkor akár 2000 vagy több. Függ a testsúlyodtól is, azt is leírhattad volna.
Szóval igen, ez éhezés. Önmagában nem lenne az, de ennyi sporttal már igen.
#3 szerintem eleg egyertelmu hogy eveszavarral kuzd a kerdezo.
(ezert is az ellentmondo reszek a kerdesben)
Valaszkent pedig igen, keves ez a napi kaloria bevitel (foleg ugy hogy sportolsz is...) es ahogy mar mas is irta, lehet hogy vitaminhiany ilyen etrend mellett.
Szerintem emelj a napi kaloria beviteleden, illetve keress fel valakit ez ugyben..mert a szervezeted eleg egyertelmuen jelzi hogy ez keves, viszont az kicsit aggaszto (legalabbis engem) hogy egybol buntudatot erzel emiatt.
Valoszinuleg nem fog a problema megoldodni csak annyitol hogy tobbet eszel napi szinten..
Köszönöm az eddigi válaszaitokat!
180 cm vagyok és 59 kg
Jézusom...Hova a rossebbe akarsz te még fogyni? Nem a számot kéne önmagában nézni, hogy “jesszus, mindjárt 60 kiló vagyok”, mert nem elhanyagolhatóan magas vagy. Vagy szerinted egy 170 cm-es nőnek is rendben van, ha 49 kg és még fogyózik továbbra is?
Tényleg kezdődő testképzavarod van, a rosszullétek pedig azt jelzik, hogy a szervezetednek nincs annyi felhasználható tápanyagforrása, amennyire alapból lenne szüksége, hát még napi egy óra futáshoz is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!