Segítene valaki? Elakadtam
Úgy érzem,hogy egy kicsit elakadtam, és nem igazán értek 1-2 dolgot😅
A kalóriabázis oldalán beállítottam, hogy heti 1 kg-t szeretnék fogyni, és eszerint 1762 kcalt kellene ennem, viszont az alapanyagcserém 2085 kcal körül van és én azt olvastam hogy ez alá sosem szabad lemenni 😅
Most akkor hogy is van ez?
Túl gyors ütemet állítottál be
Vagy túl alacsony aktivitást.
A kalóriabázis akkor adja ki ezt így, ha az "aktivitáskalória"(azaz alapjárat Kcal-ból kivonva a BMR-t)<mint a napi szükséges deficit.
Azaz, ha nem akarsz az alapanyagcsere érték alá menni, akkor nagyobb "aktivitás" kell, vagy kisebb deficit/fogyási cél.
Szerintem a 2085 nem az alapanyagcseréd, hanem az alapanyagcsere+normál napi tevékenység által felhasznált energia. Sokan keverik. Ha erről van szó, akkor lemehetsz a 2085 alá nyugodtan.
Ha tényleg az alapanyagcseréd ennyi, mert annyira nagy termetű vagy, akkor pedig vagy lassabb fogyási ütemet válassz, vagy sportolj (az hozzáadódik a kalóriakerethez), vagy mindkettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!