Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Mennyit egyek csirkemellből...

Mennyit egyek csirkemellből és rizsből?

Figyelt kérdés

165 cm és 76 kg, 23 éves nő vagyok. Szeretnék fogyni kg 10-15 kg-ot, rendszeresen elkezdtem sportolni (konditerem) de a kajával bajban vagyok, elég sok mindent nem ehetek és emiatt szeretném ha az ebédem csirkemell és rizs lenne (legalább egy ideig. Ehhez mennyi a normál mennyiség a csirkéből és a rizsből? persze a zöldségek jöhetnek minden mennyiségben.Illetve az elsődleges célom a fogyás, de szeretnék elérni egy jó fizikumot és egy jó állólépességet is elérni. Elég gyorsan tudok fogyni viszonylag.

Köszönöm szépen a válaszokat előre is, illetve ha valaki hasonló cipőben jár és van kedve szívesen társalognék :)

2020. aug. 12. 17:10
 1/3 anonim ***** válasza:
60%

Azt nem tudom, hogy neked mennyit kéne enned.

Én most 2.500 kcalal fogyok, kb 3000nél lehet a szükségletem.

Nekem egy étkezés 200g csirkéből és 100g rizs/burgur vagy tésztából áll kb. Plusz egy kis szósz.

2020. aug. 12. 19:04
 2/3 anonim ***** válasza:

Az, hogy mennyit egyél ebédre, az attól függ, hogy mit eszel összesen egész nap.

Próbáld ki a kaloriabazis.hu-t ki lehet vele számolni, hogy mennyi kalóriával tudsz fogyni. Az étkezést és sportot is számolja neked, illetve a tápanyagokat is.

2020. aug. 12. 19:14
 3/3 anonim ***** válasza:

Az adataid alapján az alap alapanyagcseréd 1613 kalória egy napra. ez az, amit mindneképp emg kell enni, hogy a szevrezeted működjön, nelegyél fáradékony stb. a súlytartási kalóriád 1950-2050 között van. A fogáyshoz ez a két szám között kell enned. Ha napi három nagyétkezést ezsel, plusz egy kisebb uzsonnát vagy tízórait, akkor egy étkezés 400 kalória körül jön ki. Ha belövöd 350-400-ra akkor még egy minimális menniységű nasi belefér mindig a napba. Tehát az ebédet érdemes lenne így belőni.

Ez azt jelenti csirkmeellben és riszben, ha mondjuk csak vékonyan kikened a serpenyőt zsiradékkal (kb 2 gramm = 16 kcal), ajánlanék 40 gramm rizst (nyersen mérve 40 gramm, kb 144 kcal). A zöldség kb 75 kcal (kb 150-200 gramm zöldség ajánlott minden étkezésre. mivel minden ebéded ez lesz, fontos, hogy ezek változatosak legyenek, hogy mindenfajta vitamint be tudj vinni). És akkor marad kb 100-150 gramm csirkemell (ez is nyersen mérve).

Ha a rizs mennyisége kevésnek tűnik, és eheted, érdemes lehet lecserélni bulgurra, kölesre vagy quinoára. Azok sokkal több vizet vesznek fel és kifőve sokkal többnek tűnnek. Vagy ha amrad a rizs, akkor bba belekeverni 40 gramm kukoricát, zldbörsót stb.

Fontos persze, hogy amiket leírtam, változhatnak az esetedbe, ha más menyiségben eszel, vagy néhány étkezés között nagoybb idő telik el és akkor inkább többet ennél, hogy jóllakva maradj

2020. aug. 13. 10:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!