Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Így sikeres lehet a diétám?

Így sikeres lehet a diétám?

Figyelt kérdés
180cm magas vagyok 100 kiló és 26 éves. Elkezdtem kalóriát számolni és olyan 1600 kalóriára jött ki a napi szükségletem. Ezt tartom is, mellé pedig napi minimum 400kcal-t elégetek, van, hogy többet. Az a helyzet, hogy ez még csak a 2. Nap és 102,6 kg-ot ír a mérleg. Ez most azért van, mert keveset eszek és tartalékol a szervezetem? Vagy csak nem kéne ilyen gyakran mérni? Kérlek segítsetek!

2020. aug. 10. 19:33
A kérdező szavazást indított:
Tartalékol
Nem kell ilyen gyakran mérni
19 szavazat
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocs! Elírtam: 16 éves vagyok :D
2020. aug. 10. 19:34
 2/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem, hogy a sport az súlyemelés, gyors séta és biciklizés szokott lenni.
2020. aug. 10. 19:56
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Hetente 1x mérd, hasonló időpontban székelés után. Nem érdemes akkor sem elkeseredni, ha az első hét végére még nem látsz eredményt, a hónap végére biztos meglesz.
2020. aug. 10. 20:20
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Kb. 2 kilogramm "ingázásra" számíts. (Remélem érthető, hogy értem:D)

2-3 hét után lesz egy nagyobb ugrás, ha rendesen betartod a dolgot. (Egyébként ehetsz többet is, főleg ha minden nap elégetsz annyit, de ha nem érzed kevésnek akkor nem baj)

Viszont ha majd belassul, ne csüggedj. Csak folytasd. Sok sikert!😊

2020. aug. 10. 21:38
 5/8 anonim ***** válasza:
81%

2 nap alatt nem történt semmi, nyugi. lehet, hogy egy hét alatt sem fog.

úgyis naponta mérni fogod magad, mert az elején nem lehet kibírni, szóval én azt ajánlom, hogy nézd naponta, írd fel minden nap, hogy mit mutatott a mérleg, aztán a hét végén átlagold. csináld meg ezt a második héten is, és nézd meg, hogy van-e különbség a két átlag között (bár ezt később még jobb megtenni, mert az is előfordulhat, hogy 2 hét alatt sem nagyon történik semmi - de igazából az átlagból talán mégis lejön valami).

olyan pedig nincs, hogy kevés kaja miatt tartalékol a szervezet, ez egy téveszme, igyekezz elfelejteni.

egy darabig én is azt gondoltam, hogy heti 1x mérés a tök jó. de mi van, ha mondjuk első vasárnap 98 kiló lettél, a második vasárnap pedig valami miatt (víz visszatartása, több kaja a gyomorban stb.) mondjuk 101-et mutat a mérleg. akkor baromira elkeseredsz, hogy nem működik a dolog. pedig lehet, hogy hét közben voltál 97, 96 is, és az átlag kevesebbre jönne ki mint az első héten.

2020. aug. 10. 22:37
 6/8 anonim ***** válasza:

1. Kevés az energiabevitel

2. Havi 1-4 alkalomnál többször felesleges méricskêlni. 2 kilót is simán ingadozhat a testsúly napról napra.

2020. aug. 11. 00:18
 7/8 Tabbouleh ***** válasza:

Egyél többet, emeld fel mondjuk 2000kcalra a beviteled (abból kiindulva, h én 175 centis, 16 éves lányként ennyivel tartottam a 48 kilóm). Így lehet majd tovább csökkenteni, ha meg-megáll a fogyás.

Hajrá, mindent bele! :)

2020. aug. 11. 01:05
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek! Igazából nekem elég ez a kaja, mert a vacsorát mindig későbbre hagyom, mivel ha korán vacsoráznék éjszaka éhes lennék. Egyébként meglepődtem, hogy az 1600kcal-os limittel is tudtam bőséggel vacsorázni, és nem is éhezem. Számomra ez meglepő :D

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2020. aug. 11. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!