Kezdőoldal » Fogyókúrák » Kalóriaszámlálás » Hogyan lehetséges hogy amit...

Hogyan lehetséges hogy amit vettem kókusz zsírt, sokkal kevesebb benne a kalória mint kellene?

Figyelt kérdés

Átlag 800-900 kalória van 100 g kókusz zsírban. Legalábbis ezt írják mindenhol.

És most nézem, hogy amit utoljára vettem, 100 g-ra csak 247 kalóriát ír! Ez meg hogy lehet? Fel van vizezve vagy mi?

Erről a termékről van szó:

[link]

2020. júl. 24. 17:55
 1/5 anonim válasza:

El van írva.

Ha megnézed ott van, hogy zsír benne 100gramm ugye 100gramm termékben, és mivel a zsír 1gramm 9kalória így 100x9=900kcal van 100grammban.

2020. júl. 24. 19:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Ez nagyon gáz! Magára a termékre is ez van ráírva! Ezért nem lehet perelni őket vagy ilyesmi?
2020. júl. 24. 19:42
 3/5 anonim ***** válasza:
Azért perre nem vinném, de érdemes lenne szólni a gyártónak, hogy ez így elég félrevezető
2020. júl. 24. 20:01
 4/5 anonim válasza:

Ennyi erővel egyébként minden terméket perre vihetnél mert bár rá van írva a kalória viszont van némi szabadságuk kerekítésnél.

Szóval rengeteg termékre nem a full pontos kalória van rajta de ez ilyen. Teljesen ugysem fogod tudni mindennek a kalóriáját kiszámolni csak hozzávetőlegessen.

Néha előfordulnak ilyen elítások de bumm a világ nem dől össze ettől főleg aki kicsot rutinosabb az tudja, hogy ha megvan adva a makró ő maga is kitudja számolni ja nagyon nagyús eltérést lát.

2020. júl. 24. 20:06
 5/5 anonim ***** válasza:
Én a banánchipsszel jártam így anno.Azt írta rajta,hogy 150 kcal,de minden banánchips köztudottan kb 500.Akárhogy néztem a zacskót meg az összetételt meg más banánchipseket ,rá kellett jönnöm,hogy elírták...pedig úgy szerettem volna hinni nekik
2020. júl. 25. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!