Rossz ételeket eszek, túl sokat vagy az a baj, hogy nem sportolok?
Reggelire vagy tojást (2db zsiradék nélkül tükör, rántotta, 1db főtt) eszem pl. zöldségekkel, sonkával vagy szendvicset (zöldség és sonka vagy körözött, tojáskrém, sajtkrém, puffasztott rizsszelettel kenyér helyett) vagy gyümölcsöt (legtöbbször alma, barack vagy dinnye). Ebédre azt eszem mint a család, szóval ezek átlagos főtt ételek, semmi extra (levesek pl. hús, borsó, bab stb., főzelékek önmagukkal sűrítve feltét nélkül, sült húsok valamilyen formában valamilyen körettel pl. rizs, sült/párolt zöldség, rakott zöldségek ). Vacsorára saláta (zöldségek, light mozzarella, sonka, balzsamecet) vagy ugyanaz, mint amit reggelire szoktam enni. Vizet (néha citrommal), teát (üresen, ha megkívánom), kávét (üresen, ha megkívánom) iszom. Amit próbálok kerülni az a krumpli, tészta, kenyér és a péktermékek (egyedül pizzát eszem alkalmanként pl. baráti vagy családi összejövetel), próbálok kevesebb tejterméket is fogyasztani, illetve az édességet és a cukros üdítőket is próbálom minimalizálni. Nem mondom, hogy soha nem eszek ilyesmit (leginkább családi vagy baráti összejövetelen fordul elő pl. szülinapi torta, egy sör stb.), de akkor is odafigyelek a mennyiségre és beleszámolom a napi kalóriába, hogy ne lépjem át a limitet. Napi max. 1400 kalóriát eszem. Ezt csinálom már 1,5 hónapja és még nem fogytam.
Nem tudom, hogy min kellene változtatnom vagy hol lehet a probléma, amiért nem fogytam. Lejjebb kellene vinnem a napi kalóriát, az ételeken kellene változtatnom, sportolnom kellene vagy mi segíthetne? 20 éves vagyok, 172cm és 75kg.
Ha 1400at nem lépsz át, azt jelenti, hogy erős kalóriadeficitben vagy, tehát fogynod kellene.
Cukros üdítőket, kenyeret, pizzát milyen gyakran fogyasztol? Le tudnád írni az utóbbi 3 napod vagy ha nem emlékszel mindenre, akkor a következő 3 napod majd.
EZek alapján fogynod kellene, bár az 1400 nagyon kevés és hosszú távon súlyos problémákhoz vezethet. Fél éve kezdtem diétázni, azóta 22 kilót adtam le és hasonló alapelvek alapján mint te. Ami nekem probléma volt, hogy a család által főzött ételek kalóriatartalmát nagyon alulbecsültem: Főleg az olajhasználatot, tejfölt stb. Szerintem szánd rá magad, hogy mondjuk egy hétig ugyanúgy főztök mindent, de leméred, megnézed, hogy mekkora részét eszed meg és úgy kalkulálod ki. Lehet, hogy ott lesz a kutya elásva.
A másik dolog, amiben lehet a gubanc, az a pizza. Sajnos több van bennük, mint hinnénk. Egy vékony tésztás diétás pizzarendelő oldal egy szelet csirkés pizzájában 200 kalória van. Egy átlagosban mondjuk 300-350. Ha ebből megeszel 3 szeletet, már megvan majdnem a teljes napi kereted és ez csak egy étkezés.
Ha nem avgy biztos abban, hogy az ételeket jól becsülöd, akkor szerintem próbálj ki egy hetet, mikor mindent nagyon pontosan számolsz. Lehet megtalálod az addigi hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!